Article image

Jablonec nevyužil přesilovku a podruhé prohrál

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:0
Gambrinus liga, ne 12. 8. 2007, 20:15
Reportáž

Ani 70 minut početní výhody nestačilo našemu celku, aby pokořil domácí obranu, které vydatně pomohl velmi dobrým výkonem brankař Slavík.Na druhé straně se v 15. minutě prosadil Fenin a tak po dvou kolech máme na kontě stále nulu jak v počtu vstřelených branek tak v kolonce získaných bodů.

Trenér Luboš Kozel oproti nevydařené premiéře se Slavií sáhl ke dvěma změnám v sestavě, když Rilkeho v útoku nahradil v rezervě zářící Hloušek, do obrany naskočil Krejčí a Hamouz se vysunul do zálohy na úkor Stožického.

Úvod byl z naší strany velmi aktivní a od prvních minut jsme zaměstnávali domácí obranu, bohužel v 15. minutě z levé strany centroval Doležal, Fenin vyhrál hlavičkový souboj s Fukalem a míč skončil za zády brankaře Špita – 1:0.

Náš tým inkasovaná branka nesrazila do kolen a hned o tři minuty později prověřil Slavíkovu pozornost v domácí brance střelou z úhlu Hamouz. Naše šance na vyrovnání pak 21. minutě posílil domácí bek Rosa, který chytil za dres Flachbarta a musel po druhé žluté kartě opustit hřiště.

Výhoda jednoho muže v poli však nebyla znát a hrálo se povětšinou ve středu pole bez výrazných šancí. Nebezpečím zaváněla situace z 31. minuty, kdy se do zakončení po centru zleva dostal Flachbart, ale jeho slabý pokus nemohl Slavíka překvapit.

Závěr prvního poločasu pak patřil karetnímu představení sudího Fraňka, který napomenul za pět minut hned tři naše hráče (Baranka, Fukala a Zelenku) a protože ještě před tím viděli žlutou kartu Kordula a Hloušek, odcházeli jsme do kabin za stavu 0:1 s nevídaným počtem pěti napomenutých hráčů žlutou kartou!

Do druhé půle udělal trenér Kozel dvě změny, když na hřiště poslal Váchu s Valentou a na lavičce zůstali sedět defensivně ladění hráči Flachbart s Kordulou. Z počátku to vypadalo, že oživení útoku přinese své ovoce, když z otočky pohotově do náruče Slavíka pálil Zelenka, ale pak překvapivě převzali iniciativu oslabení domácí, kteří hrozili zejména ze standardních situací.

V 58. minutě celá naše obrana zaspala při signálu Gašparíka, který posunul míč místo centru po zemi na Fenina a jeho pokus vykopl Špit do Verbíře, od kterého putoval míč těsně nad. O čtyři minuty později pak Špit s vypětím všech sil vytlačil na roh další přímý kop rozehraný Doležalem. Ke gólové pojistce byl blízko 68. minutě Koukal, který postupoval sám z úhlu na Špita a naštěstí zamířil křížem těsně mimo.

Na hřiště pak přišel místo Hlouška Nulíček a náš celek se přece jen nedechl k náporu. V 70. minutě z malého vápna pálil Nulíček jen do obránce, od kterého se míč odrazil k Zelenkovi, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil Slavík, který stačil zasáhnout i před dobíhajícím Eliášem!

Nulíček byl také u další naší šance, ale v přečíslení 4:3 ignoroval lépe postavené spoluhráče a ukvapeně zamířil do nebes. V 79. minutě přišel přímý kop z 23 metrů, míč si postavil Fukal a netradičně technicky jen o centimetry minul domácí branku. O několik minut později čaroval opět domácí brankař Slavík, který vyrazil jedovatou střelu Baranka z 16 metrů.

V závěru jsme sice bušili na teplickou obranu, co to šlo, ale do žádné vyložené šance jsme se již nedokázali dostat a tak utkání skončilo těsným vítězstvím domácího celku.

Author Jiří Šálek
Sdílet článek