Sinobo Stadium FORTUNA:LIGA, N3

SK Slavia Praha

2
1

FK Jablonec

Ibrahim Benjamin Traore
33’
Tomáš Souček
85’
9’
Tomáš Holeš

Jablonec po šesti letech prohrál na Slavii. Na půdě prvního týmu ligové soutěže, který prahne po mistrovském titulu jsme brzy vedli, ale Slavia dokázala srovnat Traorém a pět minut před koncem rozhodl o třech bodech pro domácí Souček.

Náš lodivod Petr Rada si ve středečním kole nadstavbové mistrovské části doodpykával disciplinární trest a ještě předtím než usedl na tribunu Sinobo stadionu, provedl v základní jedenáctce oproti předchozímu duelu jedinou změnu, kterou byla výměna hráčů na kraji zálohy, Acosta dostal příležitost na úkor Jovoviće.

Už před začátkem zápasu bylo jasné, že Slavia musí definitivu mistrovského titulu ještě odložit, neboť Plzeň chvíli před začátkem zápasu v Edenu jednoznačně porazila Spartu.

V 5. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po souboji Traoreho s Hovorkou, ale sudí Nenadál zůstal v klidu stejně jako videorozhodčí. Jablonec má stánek v Edenu v oblibě, v lize tu neprohrál posledních šest zápasů a do vedení šel i tentokrát. V 9. minutě rozjel jablonecký protiútok Trávník, na pravé straně viděl rozeběhnutého Holeše, který se zasekávačkou hezky zbavil Olayinky, navedl si míč před vápno a levou nohou parádní střelou do šibenice otevřel brankový účet zápasu 0:1!

Brzy poté mohlo být srovnáno, Hrubý s problémy dokázal zkrotit na mokrém terénu skákavou ránu Hušbauera. Jablonecký brankář dobře zasáhl i proti zakončení Součka. Na opačné straně vypadal nebezpečně i další útok Radova výběru, po centru Sobola nedokázal mezi tři tyče zakončit Trávník. V 25. minutě propadl ve středu hřiště Sobol a rázem se na naší branku řítila dvojice Škoda - Stoch, druhý jmenovaný však přes dobře bránícího Hovorku nedokázal vážněji zaměstnat Hrubého.

Domácím tribunám notně zaskočilo při další akci Severočechů, Doležal sice nenašel přesně ve vápně Holeše, ten však stačil přiťuknout k Acostovi, jehož zakončení se otřelo o boční síťku. Po půlhodině hry píchlo při obranném zákroku Acostu ve svalu a když byl ošetřován za postranní čarou povedlo se domácím přeci jen srovnat skore. Slavisté totiž rozehráli standardní situaci, kterou stačili obránci odvrátit jen k Součkovi, jeho střelu pak stačil pod břevno umístit zblízka Traoré. Jablonec za hru v oslabení pykal, navíc Acosta musel pro svalové zranění přepustit místo na hřišti Jovovićovi. V závěru poločasu se náš tým dostal do zajímavého brejku, jenže Jovović přečíslení tři na jednoho nevyřešil přihrávkou na své spoluhráče dobře.

Také celý druhý poločas smáčel hřiště vytrvalý déšť. Slavia byla více na balonu, ale kromě množících se standardních situací kolem jabloneckého vápna vážněji Hrubého nehrozila. Jablonec v 63. minutě ubránil další přímý kop, po něm vyslal dlouhý balon kapitán Hübschman na Jovoviće, ten postupoval sám na branku, hodil si balon kolem daleko vybíhajícího gólmana Koláře, z úhlu ale netrefil prázdnou branku! V 70. minutě stáli při domácích všichni svatí, když Trávník rozehrál standardku přesně na hlavu Doležala, ten mířil přesně ke vzdálenější tyči, ale Kolář levou rukou stihl reflexivně míč vyrazit! Na opačné straně padal ve vápně Hušbauer, ale rozhodčí mu teatrální výstup nezbaštil. Čtvrt hodiny před koncem brankář Hrubý kryl ve své náruči i tvrdou střelu Stocha z trestného kopu. Střelou přes hlavu se prezentoval Baluta, ale míč prolétl nad jabloneckým břevnem.

Slavia povzbuzována diváky potřebovala v boji o titul naplno bodovat a v poslední desetiminutovce stupňovala svůj tlak na naší branku. Zbývalo pět minut do konce, když před vápnem napřáhl k technické střele Souček a míč bohužel přeci jen skončil přesně u tyče jablonecké branky – 2:1. Pražané si těsný náskok už s přehledem pohlídali a dvě kola před koncem nadstavby jsou opět o krůček blíž titulu.


Sdílet článek

SK Slavia Praha

B 1 Kolář
O 18 Bořil
O 5 Coufal
O 19 Deli
O 13 Ngadeu Ngadjui
Z 10 Hušbauer yellow card
Z 28 Masopust down
Z 9 Olayinka down
Z 22 Souček goal assist
Z 27 Traore goal assist
U 21 Škoda down

Náhradníci

B 31 Kovář
O 25 Frydrych
O 33 Král
O 15 Kúdela
Z 20 Baluta up yellow card
Z 17 Stoch up
U 14 Van Buren up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka yellow card
O 26 Holeš goal
O 2 Hovorka
O 21 Sobol yellow card
Z 18 Acosta down
Z 3 Hübschman
Z 6 Kratochvíl
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník down assist
U 15 Doležal

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 97 Fábry
Z 25 Jovovič up
Z 32 Peřina
Z 16 Pilík up
U 19 Chramosta up
U 9 Ikaunieks
65%

Držení míče

35%
17/6

Střely / Na branku

7/2
108

Vyhrané souboje

100
19

Fauly

18