Article image

Zápas v Ďolíčku byl vyvrcholením celého týdne, řekl kapitán

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
4:1
FORTUNA:LIGA, 30. kolo ne 30. 4. 2023, 15:00
Reportáž

Na hřišti byl jako správný kapitán Tomáš Hübschman opět impulsivní a motivující. Na spoluhráče prudce gestikuloval, přesto musel zkousnout porážku svého týmu s dobře hrajícími Klokany a přijmout fakt, že Jablonec bude v nadstavbě hrát skupinu o udržení.

V Ďolíčku nám šlo o hodně, o motivaci by proto neměla být nouze. Jenže výkon podle toho na Bohemians nevypadal.

Nevstoupili jsme do utkání úplně dobře. Měli jsme jiný záměr, než čím jsme se prezentovali v prvních minutách. Bohemka nás dostala pod tlak. Dělali jsme chyby, špatně jsme odkopávali. Všechno šlo proti nám a vyvrcholilo to penaltou. Ta byla za mě nesmyslná, ještě jsem to teda neviděl na videu, ale na hřišti to vypadalo špatně, náš hráč tam vletěl úplně nesmyslně.

Závěr základní části se nám hrubě nepovedl. V posledních šesti zápasech jsme vydolovali jen tři body. V čem byl podle tebe největší problém?

Dostali jsme spoustu laciných branek po našich chybách. Nezvládli jsme hlavně poslední týden. Řekl bych, že největší problém byl zápas v Českých Budějovicích, kde jsme se zbytečně dostali pod tlak. Chtěli jsme to pak zlomit doma s Olomoucí, tam to v první půli vypadalo docela dobře, jenže druhý poločas jsme absolutně nezvládli. Dnes ten zápas v Ďolíčku byl vyvrcholením celého týdne. Byl to špatný závěr celé základní části. Bohužel, takový je fotbal a my se z toho musíme oklepat. Čeká nás boj o záchranu.

Ještě před pár týdny vše vypadalo na klidný závěr sezony, ale dnes je realitou skupina o udržení.

Čeká nás teď venku Zlín, pak máme doma Ostravu. Věděli jsme o co hrajeme, snažili jsme se tomu vyhnout. Bohužel herně ani výsledkově jsme nezvládli ten poslední týden. Nebyli jsme vůbec dobře nastaveni v hlavě na ty zápasy a na to, co nás čeká. To nás teď potrestalo.

Po skončení zápasu jste si něco vyříkávali s fanoušky. Oč tam šlo?

Fanoušci nejsou samozřejmě spokojeni. Nemůžeme se jim ani divit. Za poslední zápasy jsme dostali spoustu branek. Až na zápas a první poločas s Olomoucí kde to mělo ještě fotbalově hlavu a patu. V Budějovicích i dnes na Bohemians, pak druhý poločas s Olomoucí, to bylo špatné, proto jsme taky spadli do té poslední skupiny.

V Ďolíčku jsi dnes přišel o primát nejstaršího střelce samostatné české ligy, který převzal Pepa Jindříšek zásluhou proměněné penalty.

Pepovi jsem po zápase poblahopřál. Je to ve správných rukách!


Author Jan Bendl
Sdílet článek