Article image

Černá série U19 pokračuje

Utkání 27. kola České ligy hrubě nevyšlo staršímu dorostu Jablonce, když podlehli B týmu plzeňské Viktorky 2:5 (0:5). Skóre prvního poločasu nastalo už v jeho první půlhodině zejména díky chybám jabloneckých před vlastní brankou, které domácí hráči nekompromisně trestali.

V 6. minutě ve vápně fauloval Kubík a nařízenou penaltu proměnil Hašek. Ten znovu byl úspěšný v 11. minutě – 0:2. Hatrik završil Hašek v 18. minutě průnikem pravou stranou a střelou k zadní tyči. První jablonecká možnost nastala ve 24. minutě, kdy Palán po průniku levou stranou hledal před brankou Hanzlíčka, který však poslal míč mimo. V další minutě se znovu prosadili domácí, kdy po jejich rohu zprava jablonečtí nedokázali dobře odrazit míč, který Houdek prudce napálil do sítě – 0:4. Ve 30. minutě po ztrátě míče vsítil Hašek pátou a svou čtvrtou branku do jablonecké sítě.

Ve druhém poločase se hra hostů znatelně zlepšila a začali domácí tým přehrávat a dostávat se do šancí. V 66. minutě ji měl Palán po přihrávce Weraniho. V 68. minutě pálil Phan do gólmana. V 73. minutě Werani branku zblízka přestřelil. V 76. minutě se prosadil Voldán, který se pálil z hranice vápna po přihrávce Matěj Kubína. V 85. minutě byl autorem druhé branky Jablonce Palán, jehož po průniku pravou stranou našel před brankou Werani. Ve zbývajícím čase mohli jablonečtí ještě skórovat, ale jak Hanzlíček, tak i Matěj Kubín směr do domácí branky nenašli.

Viktoria Plzeň B – FA Jablonec 5:2 (5:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Voldán, Karban, Kubík – Phan (74.Kubín M.), Werani – Svatý M., Sirůček (34.Bím), Palán – Hanzlíček

Branky FA Jablonec: 76.Voldán, 85.Palán

Sestava soupeř: Vlček – Fremr, Kulišan, Dvořák (46.Sivák), Šot – Kobes, Kucharik, Panoš (74.Putera), Böhm – Hašek (74.Řáda), Houdek (64.Macháč)


Author Redakce
Sdílet článek