Article image

Starší dorost neudržel poločasové vedení

Středeční vložené 35. kolo České ligy přineslo staršímu dorostu Jablonce další porážku. Tentokrát podlehl FK Meteoru Praha 2:3 (2:1), když Jablonec neudržel poločasové vedení a umožnil soupeři skóre otočit.

Jablonec vstoupil do utkání velmi dobře. Ve 2. minutě brankář hostí vyrazil nebezpečný míč na roh, který z pravé strany rozehrál Nykrín a ve vápně Voldán tělem otevřel skóre zápasu. Bohužel hosté brzy zareagovali a v 10. minutě po rychlém brejku pravou stranou zakončil ve vápně akci Marek a skóre vyrovnal. Až v závěru první půle v 38. minutě měli jablonečtí možnost skórovat, ale Nykrínovu prudkou ránu gólman Kotlín odrazil na roh. Ve 40. minutě po faulu na Nykrína nalevo vedle vápna u brankové čáry našel Gaši z trestného kopu na středu vápna Nykrína, který usměrnil míč podruhé do sítě hostů.

Hned po rozehrávce druhého poločasu vytvořili domácí před soupeřovou brankou závar, ale míč do branky nedostali. Naopak hosté z toho podnikli rychlý brejk, z kterého získali rohový kop zprava. A z něho hlavou Krejčí podruhé vyrovnal. V 50. minutě z dalšího rohu Nykrína z pravé strany Werani na zadní tyči hlavou pálil do gólmana. V další minutě na druhé straně zachraňoval před Schwanem až Bureš. V 65. minutě Palánova rána po zemi zleva prošla za zadní tyčí mimo. V 83. minutě napálil Liška odražený míč zpoza vápna a ten skončil u levé tyče v síti – 2:3. Možnost alespoň vyrovnat měl v 85. minutě Matěj Kubín, ale jeho střela z dálky branku těsně minula. Ještě v nastaveném čase nadějný trestný kop Jablonce zprava hosté ve vápně odrazili.

FA Jablonec – FK Meteor Praha VIII 2:3 (2:1)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Svatý K., Voldán, Svatý M., Kubík – Melka, Kubín T. (62.Kubín M.) – Gaši (62.Phan), Kubát (67.Hnazlíček), Nykrín (62.Palán) – Werani

Branky FA Jablonec: 2.Voldán, 41.Nykrín

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 45.Svatý K.

Sestava soupeř: Kotlín – Schwan (67.Hottek), Candra, Charvát, Job – Nepraš (79.Karatochvíl), Marek (79.Liška), Krejčí, Pešek (67.Makailov) – Klíma, Holinka (87.Štola)


Author Redakce
Sdílet článek