Article image

Starší dorost a Sparta B si v závěru rozdělili body

V dohrávaném utkání 22. kola České ligy remizoval starší dorost Jablonce ve středu s celkem AC Sparta Praha B 1:1 (1:0). Jablonečtí přišli o vítězství v tomto zápase až v samotném závěru.

Dvacet minut první půle se odehrálo vesměs mezi vápny a k výraznému ohroženi obou branek nedošlo. Až ve 24. minutě Hanuš vyhrál souboj se soupeřem, míče se zmocnil Gaši a z pravé strany ho napálil pod břevno do sítě – 1:0. Ve 33. minutě opět Gaši vypálil z pravé strany, ale gólman hostí Kolář střelu vyrazil.

Po obrátce Sparta přešla do tlaku a přišly i její šance. Ve 47. minutě Vitarigov namířil míč hlavou těsně vedle pravé tyče domácí branky. V 52. minutě pronikl Kačer až do malého vápna, ale míč poslal naštěstí mimo branku. Jablonečtí se dostali ke slovu v 71. minutě, kdy Bím hlavou těsně minul po centru z rohového kopu Gašiho z pravé strany. V 84. minutě se Gašimu podařil průnik až do vápna a jeho rána opět těsně minula levý růžek branky hostů. Bohužel v 87. minutě domácí inkasovali z kopačky Vaňka, který nekrytý celkem pohodlně dorazil míč vyražený Burešem. Ve zbývajícím čase Adžievova rána branku přeletěla a na druhé straně střela z trestného kopu Cettla dopadla obdobně.

FA Jablonec – AC Sparta Praha B 1:1 (1:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Svatý M., Karban, Kubík – Werani, Kubín – Gaši, Hanuš (64.Bím), Palán (85.Phan) – Sirůček (77.Adžiev)

Branka FA Jablonec: 24.Gaši

Sestava soupeř: Kolář – Novák (76.Kolínek), Váňa, Říha, Salač – Penka, Slanina, Cettl, Kuča (46.Vitarigov) – Boček (67.Vaněk), Kačer


Author Redakce
Sdílet článek