Article image

Jablonec přehrál Písek 3:0!

Do jarní části soutěže vstoupil jablonecký starší dorost vítězstvím, když v utkání 20. kola České ligy porazil FC Písek 3:0 (0:0). O výsledku rozhodl zlepšený výkon domácích ve druhém poločase korunovaný třemi brankami Sirůčka.

FA Jablonec – FC Písek 3:0 (0:0)

První poločas se odehrál bez výrazných možností na obou stranách. Za zmínku snad stojí šance Karbana v 17. minutě, který hlavou pálil nad branku po rohovém kopu Palána z pravé strany. Hosté se dostali do šance ve 20. minutě, když osamocený Tlapa pálil po zemi, ale Bureš mu střelu nohou odrazil. V závěru první půle měli písečtí ještě další možnost, ale míč s jejich střely proletěl nad pravým růžkem domácí branky.

Do druhého poločasu Jablonec nastoupil s větším důrazem a přišly konečně šance. Ve 47. minutě vyslal Palán střelu po zemi k pravé tyči a gólu zabránil brankář Pokorný. Hosté měli blízko ke skórování v 60. minutě, když Maroušek přešel ze středu hřiště přes několik soupeřů a poslal míč vedle pravé tyče mimo. Jablonec nato odpověděl vedoucí brankou z kopačky Sirůčka, který usměrnil míč do sítě po přihrávce Palána z levé strany. V 70. minutě měl možnost uniklý Hanzlíček, ale nad gólmanem nevyzrál. V 78. minutě Kubík skvěle uvolnil nalevo Palána, jehož prudkou ránu ztečoval Sirůček podruhé do sítě hostů. V 85. minutě završil svůj hattrick Sirůček, který tělem nasměroval centr Kubíka z levé strany.

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Karban, Svatý M., Kubík – Bím, Werani – Phan, Sirůček, Palán (89.Adžiev) – Hanzliček (89.Nguyen)

Sestava FC Písek: Pokorný – Maroušek, Carda (69.Pícha), Klimeš, Souhrada – Mařík,Baďura, Kapinus, Tlapa – Kohout (80.Žilák), Kubeš (74.Malát)

Branky FA Jablonec: 62., 78. a 85. Sirůček


Author Redakce
Sdílet článek