Article image

Černák: Šancí bylo víc, musíme popilovat jejich proměňování

Team logo Team logo
KS Karkonosze Jelenia Góra FK Jablonec
0:1
Přípravná utkání, přát. so 10. 12. 2022, 12:00
Reportáž

Jedinou přesnou trefu v prvním přípravném zápase proti Karkonosze Jelenia Góra obstaral po zranění hrající záložník a odchovanec Jablonce Michal Černák.

První přípravný zápas jsme zvládli vítězně, byť jen s jedinou přesnou trefou v síti soupeře.

Byl to poměrně náročný zápas. První po pauze, kdy jsme měli volno. Teď jsme měli týdenní tréninkový blok a tento zápas byl vyvrcholením toho týdne. Chtěli jsme to zvládnout, protože si chceme zvyšovat sebevědomí. Každá výhra je pro nás teď důležitá.

Šancí jsme měli v zápase dost, ale opět nás trápilo jejich proměňování.

Šancí bylo opravdu víc, to je pravda. Já jsem rád, že jsme proměnili alespoň tu jednu a vyhráli. Důležité je i to, že jsme žádný gól vzadu neobdrželi. Při šancích se musíme uklidnit ve finální fázi. Sám jsem tam měl spoustu akcí, které jsem mohl řešit lépe. Myslím si, že to ještě potrénujeme, popilujeme a na jaře nám to tam bude padat.

Jaké bylo zahrát si na přírodní trávě, o které se nám v Jablonci v tomto čase může jen zdát?

Už den před zápasem jsme měli informace, že by se mohlo hrát na přírodním povrchu. Samozřejmě, že to bylo příjemnější než na umělce. Chvíli jsme si na to na začátku zase zvykali, ale určitě to bylo lepší, než hrát na umělém povrchu.

Působil si na svém křídle poměrně živě, jak se cítíš na začátku bloku zimní přípravy?

Dnes jsem se cítil dobře. Chtěl jsem se ukázat a trošku zvednout to svoje místo, aby trenéři zase po mém zranění věděli, že tam taky můžu hrát. Tak snad se mi to třeba aspoň trochu povedlo.

Jaké tréninkové dávky v těchto dnech vstřebáváte?

Tréninky jsou teď náročnější. Máme tam i nějaké doběhávání po koncích tréninkových jednotek. Ke konci zápasu už to na mě ale padalo a myslím si, že i na ostatní kluky, co tam byli na celý zápas. Ale ono je potřeba umět pracovat i v tomto stavu. Musíme se připravit na jaro a být stoprocentně nachystaní.


Author Jan Bendl
Sdílet článek