Article image

V předposledním kole podzimu se Jablonec představí v Olomouci

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 15. kolo so 5. 11. 2022, 15:00
Reportáž

K poslednímu výjezdu podzimu se Horejšův Jablonec vydá na Hanou. Loni devátá Olomouc aktuálně okupuje sedmou pozici, na svém kontě má o dva body více než náš Jablonec.

Na Andrově stadionu nastal v letních měsících poněkud nebývalý třesk. V nedobrém se se Sigmou rozloučil ikonický kapitán Hubník, talentovaný mladíček Daněk přestoupil do Sparty, střelec Hála zamířil do Bohemians, stopera Jemelku ulovila mistrovská Plzeň a středopolař González po neprodloužení kontraktu odešel do Hapoelu Tel Aviv. Posily přišly zavčasu v podobě brankářů Digaňi a Fendricha, obránců Vraštila, Slámy a Pokorného, záložníků Ventúry, Zorvana, Košťála a křídelníka Vodháněla.

Trenér Václav Jílek v loňské sezoně těžkou kousal výsledkové a herní výkyvy. „Letos bychom už měli být konzistentnější ve výkonosti. Když se nám jí podaří stabilizovat, nemusela by být šestá příčka jen naším snem, ale mohli bychom se o ní i reálně poprat,“ přemítal nahlas kouč Olomouce před startem sezony.

Hanáci začali nový ligový ročník slibnou třígólovou výhrou v Ostravě, jenže pak přišly čtyři porážky v řadě. Na první domácí tříbodový zisk si Jílkův soubor musel počkat až do jedenáctého kola, o to sladší však byla výhra 2:0 nad pražskou Slávií. Nadále však i dvě kola před koncem podzimu platí, že Sigma přivezla z venku více bodů, než získala před vlastními fanoušky.

Jablonec zaostává za Olomoucí jen o dva body, tabulkově dělí ve vyrovnaném středu soupeře jen tři příčky. Horejšův tým v minulém kole ukončil nepříjemnou sérii porážek a doma porazil České Budějovice 3:0, což nakonec odskákal vyhazovem kouč Weber. Teď se budou Jablonečtí snažit navázat na zápas s Jihočechy a zlepšenou produktivitu předvést také na Andrově stadionu v Olomouci. „Obecně výhry týmu pomáhají ze všech hledisek, jak po sportovní stránce, tak i psychické pohody. Po sérii bez bodů jsme to zvládli a čekají nás poslední dvě kola v podzimní části. Tým Olomouce vnímáme jako tým, co chce hrát fotbal, má svůj určitý rukopis. Věřím, že do Olomouce pojedeme pro body,“ říká před sobotním duelem asistent Jiří Kohout.

Našemu týmu se podařilo kromě ukončení čekání na výhru také prolomit střelecké trápení. V utkání proti Dynamu se prosadili hned tři střelci.

dodává Jiří Kohout.

Vzájemná bilance sobotních soupeřů je mírně nakloněná pro náš tým ze severu Čech. Jablonečtí ovládli 25 zápasů, dalších 13 klání skončilo dělbou bodů a 14 duelů vyhráli hráči Sigmy.


Utkání začíná v sobotu 5. listopadu od 15 hodin na Andrově stadionu v Olomouci

Rozhodčí: Radina - Vodrážka, Slavíček

Delegát: Hojsík

VAR: Zelinka

AVAR: Caletka


Author Jan Bendl
Sdílet článek