Article image

Starší dorost na domácí půdě zvítězil!

Zaslouženou výhru 2:0 (1:0) staršího jabloneckého dorostu nad B týmem Dynamem České Budějovice viděli diváci v utkání 11. kola České ligy. Domácí i přes územní a herní převahu vstřelili pouze dvě branky.

Už ve 3. minutě Sirůček skvěle vysunul Nykrína, jehož střelu po zemi gólman Valenta kryl. Za dvě minuty pálil Gaši u levé tyče z voleje a brankář hostí míč dokázal srazit na roh. Ve 20. minutě po rohu Nykrína zleva pálil Karban zblízka zase jen do gólmana a Sirůček dorážku poslal mimo branku. Ve 26. minutě unikl Gaši, míč však poslal po zemi vedle levé tyče branky hostů. První „návštěva“ budějovických u domácí branky přišla až v 29. minutě, z níž Gončarova střela zpoza vápna proletěla nad brankou. Ve 30. resp., ve 40. minutě měl Kubát dvě možnosti skórovat. Poprvé pálil do pravé tyče a podruhé zblízka trefil gólmana. V poslední minutě první půle o centr zleva Nykrína u zadní tyče bojovali se soupeřem o míč Gaši a Melka a Melka byl tím, který dopravil míč poprvé do budějovické sítě.

I po obrátce pokračoval domácí tým v nátlaku na soupeřově polovině, ale z vytvořených šancí góly stále nepřicházely. Ve 48. minutě Sirůčkova rána jen těsně minula pravou tyč. V 69. minutě další rána po zemi tentokrát Tomáše Kubína mířila přesně k právě tyči, ale brankář hostí ji dokázal vytěsnit na roh. V 76. minutě se po dlouhé době dostali budějovičtí k domácí brance, ale s jejich snahou si jablonečtí dokázali poradit. V 79. minutě našel Matěj Kubín vpravo Gašiho, který zprava zatáhl do vápna a po zemi poslal míč do branky – 2:0. Matěj Kubín se ještě v závěru zápasu dostal ke dvěma střelám, ale obě z dobré pozice namířil nad branku.

FA Jablonec – SK Dynamo České Budějovice B 2:0 (1:0)

Branky FA Jablonec: 45.Melka, 79.Gaši

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Voldán, Karban, Kubík – Kubín T., Nykrín – Gaši, Kubát (77.Kubín M.), Phan (62.Palán) – Sirůček (88.Bím)

Sestava SK Kladno: Valenta – Licehamr, Mičkovský, Koupal, Špinar – Mikšl, Hrabák (66.Hořánek) – Štindl, Matuška (46.Novák), Gončarov (46.Křiváček) – Pechek (66.Kloud)


Author Redakce
Sdílet článek