Article image

Derby se Slovanem Liberec nedopadlo pro starší dorost vůbec dobře

Sousedské derby nedopadlo pro starší dorost Jablonce vůbec dobře, když v utkání 10. kola České ligy podlehl Slovanu Liberec vysoko 0:6 (0:3). Už úvod utkání byl pro jablonecké šokující, když v 8. minutě díky vlastním chybám a nepozornosti prohrávali 0:2.

Ve 3. minutě vypálil zpoza vápna po zemi Hudák a jeho střela skončila u pravé tyče branku hostů v síti. V 8. minutě pronikl jabloneckou obranou Malý – 0:2. Jablonec se k první možnost ohrozit domácí branku dostal až v 19. minutě, kdy Nykrínova rána z dálky po zemi minula levou tyč. V 33. minutě faul Karbana ve vápně znamenal pokutový kop, který proměnil Hudák. V 39. minutě po Bímově centru zprava před branku napálil Hanzlíček jen boční síť.

Do druhého poločasu nastoupil Jablonec aktivně a dostal se do několika možností něco s nepříznivým vývojem udělat. Po nevyužité gólovce přišly na řadu tři trestné kopy. V 50. minutě Nykrínovu ránu přes zeď lapil gólman Novák. Za tři minuty z levé strany rozehrával trestňák Gaši, ale ve vápně mu centr soupeři odrazili. A v 57. minutě opět z levé strany trestný kop Nykrína Karban ve vápně hlavou poslal nad branku. Bohužel v další minutě rychlá akce domácích znamenala čtvrtý gól v jablonecké síti, kdy neobsazený Hudák završil svůj hatrik. V 63. minutě neproměnil svou možnost Kubát, jehož střela po zemi zprava prošla za zadní tyčí do zámezí. V 66. minutě se po další rychlé akci prosadil Papoušek – 0:5. Jablonecký Nykrín v 71. minutě zahrával z pravé strany trestný kop a gólman Novák míč jen vyrazil na roh. Po chvíli Novák odrazil střelu Gašiho zase jen na roh. V 84. minutě vystřelil z dálky Plot a míč skončil překvapivě pošesté v jablonecké síti. Ve zbývajícím čase se hosté snažili alespoň čestně uspět, ale Gašimu a ani Nykrínovi se to nepodařilo.

FC Slovan Liberec – FA Jablonec U19 6:0 (3:0)

Branky FA Jablonec: -

Branky FC Slovan Liberec: 3., 33. z pen., a 58.Hudák, 8.Malý, 66.Papoušek, 84.Plot

Sestava FA Jablonec: Vorel – Bím (61.Melka), Fidra, Karban, Kubík – Gaši, Kubín T., Nykrín, Palán (46.Phan) – Kubát, Hanzlíček (75.Kubín M.)

Sestava FC Slovan Liberec: Novák – Beran, Netušil, Ogboj, Machotka (63.Wydrzynski) – Musil (46.Gábor), Kočka (63.Plot), Lexa, Malý – Hudák (71.Rogulski), Butsko (63.Papoušek)


Author Redakce
Sdílet článek