Article image

Starší dorost na domácí půdě opět zvítězil!

V dalším z několika vložených kol České ligy zvítězil ve středu jablonecký starší dorost zcela zaslouženě nad týmem FC Tempo Praha 3:0 (1:0). Výsledek mohl být však výraznější, kdyby jablonečtí, zejména v prvním poločase, proměnili alespoň ty vyložené gólovky.

V 13. minutě se domácí ujali vedení brankou Weraniho, který zblízka využil přihrávku Gašiho z pravé strany, kam ho přesným pasem uvolnil Tomáš Kubín. Hosté měli jednu z mála šancí v 19. minutě z trestného kopu, který ale Rakotomavo namířil nad levý roh domácí branky. Za dvě minuty Bím našel z pravé strany na malém vápně Weraniho, který ale branku přestřelil. V další minutě unikl Hanzliček a posunul míč doprava nabíhajícímu Gašimu, jehož střela po zemi těsně minula levou tyč prázdné branky. V 35. minutě Bím opět z pravé strany našel na zadní tyči Nykrína a ten pálil nad branku. V 37. minutě Nykrín skvěle vysunul Hanzlíčka, který sám před gólmanem hostí branku přestřelil. Ve 42. minutě z dálky po zemi vypálil Tomáš Kubín a míč skončil v náručí brankáře.

I ve druhém poločase měli domácí herně navrch, ale do vyložených šancí se již tak často nedostávali. V 48. minutě Kubíkova střela z dálky branku přeletěla. Druhá branka do sítě hostí padla v 62. minutě z kopačky střídajícího Fidry, který poslal míč podél vybíhajícího gólmana do sítě. V 67. minutě se Weraniho rána odrazila ve vápně od soupeře na roh. A Werani v 89. minutě prudkou ránou skóre zápasu uzavřel.

FA Jablonec - FC Tempo Praha 3:0 (1:0)

Branky FA Jablonec: 13. a 89. Werani, 62. Fidra

Sestava Jablonce: Vorel – Bím, Voldán, Karban, Kubík – Gaši (65.Phan), Kubín T., Nykrín, Werani – Hanzlíček (58.Fidra), Kubát (84.Kubín M.)


Author Redakce
Sdílet článek