Article image

Další důležitý krok, chválil Vágner v Teplicích

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
0:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 3. kolo so 7. 5. 2022, 16:00
Reportáž

Jako velmi důležitý krok označil sobotní vítězství našich barev v Teplicích jablonecký kouč Jiří Vágner. Co ještě zaznělo na pozápasových tiskových konferencích obou trenérů?

Příliš do řeči nebylo po prohraném zápase s Jabloncem teplickému kouči Jiřímu Jarošíkovi. „Měli jsme asi největší šanci v začátku, pak nastal zlom. Jablonec dal gól a byl na koni. My jsme se do toho nemohli dostat, Jablonec dobře bránil a bylo těžké se k nim dostat. Jablonec byl důraznější vepředu i vzadu a to rozhodlo. Dneska to taky nebyl náš ideální výkon, ale snahu jsem tam viděl. Věděli jsme, že to je dnes rozhodující zápas v té skupině, bohužel jsme ho prohráli. Kluci se snažili, fotbalu tam ale moc nebylo. Ale pokud bude dál šance, budeme o ní bojovat. Teď se hraje o všechno, vypadlo nám šest hráčů. Dneska se nám sice tři už vrátili, ale furt je to znát, ten náš kádr není moc široký,“ konstatoval teplický kouč.

Důležitá výhra na půdě Teplic potěšila nejen naše fanoušky, ale i nového trenéra Jiřího Vágnera. „Udělali jsme další důležitý krok k našemu cíli a zvládli jsme to za tři body. A ten nejdůležitější přijde asi teď v úterý proti Bohemians. Chceme to rozhodnout co nejdřív, pak ještě jedeme do Zlína. Dnes jsme mohli přidat i další branky. Dostali jsme se do spousty šancí, ale zaplaťpánbůh za ten jeden gól. Bylo tam dost našich příležitostí, třeba jak měl Ikaunieks položeného i gólmana, to se prostě musí dávat. Možná je to i o hlavě, tíhou toho, o co hrajeme. Nakonec nás to mohlo vytrestat při šanci domácích Žákem. Ale ustáli jsme to a udělali jsme další krok k našemu společnému cíli,“ byl spokojený jablonecký trenér, který opět vyzdvihl výkon odchovance Kubisty.

„Já znám Vojtu už od mládežnických kategorií, on tento post i tam hrával, teď jsme ho tam dali a on nám to vrací. V napadání dokáže odpracovat hrozně moc věcí i pro spoluhráče. Zaslouží si tam hrát, protože tam předvádí dobré výkony. Navíc je to odchovanec, kterých tu teď moc nemáme. Je to válečník a bojovník,“ uvedl na adresu jediného střelce utkání kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek