Article image

Jablonec čeká důležitý domácí zápas se Zlínem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
1:1
FORTUNA:LIGA, 28. kolo ne 10. 4. 2022, 16:00
Reportáž

Ze základní části FORTUNA:LIGY zbývají odehrát už jen tři kola. Jablonec se v nich představí v následujícím programu nyní dvakrát za sebou doma. Stěžejní zápas čeká na Radův tým v neděli proti Fastavu Zlín!

Ševci se nachází stejně jako po podzimní části na jedenácté příčce. Tři kola před koncem FORTUNA:LIGY i oni stále spadají do šestice týmů, které budou hrát zřejmě o udržení v soutěži. Aktuálně mají před naším Jabloncem čtyřbodový náskok.

V Baťově městě se v zimě zaměřili hlavně zdravotní stav kádru, právě to byla největší slabina podzimu. „Na podzim nás zdraví hodně trápilo. Když se toho vyvarujeme můžeme hrát střed tabulky,“ pravil před jarem generální manažer týmu Zdeněk Grygera. Do týmu se povedlo přivést zkušené hráče, na Letné se znovu hlásil Vukadinović, z hostování se vrátil Chwaszcz a novou posilou se stal i bývalý reprezentant Hloušek. Oslabení bylo jediné, zato výrazné v podobě odchodu kapitána Poznara, který zamířil do polské Termalice. „Na jaře budeme chtít pracovat i na herním projevu. Budeme se chtít posunout nahoru a držet se od příček, které hrozí sestupem,“ představoval jarní cíle kouč Jan Jelínek.

Jenže na startu jara měli žlutomodří opět velké starosti se složením kádru, jednak z důvodu nemoci, dlouhodobých i aktuálních zranění. Krajská hygienická stanice poslala zlínské fotbalisty kvůli šíření COVID-19 do pětidenní karantény. Na jarní start si tak Jílkův tým musel počkat, a ačkoliv kádr šel do dalších zápasů oslabený, přesto dokázal na domácí půdě vydolovat dvě důležitá vítězství proti Liberci a Slovácku. Pak sice přišla série tří porážek, ale v ní ševci měřili síly i s Plzní a Spartou. Na bodový zisk znovu dosáhli před a po reprezentační pauze. Nejdříve doma porazili 4:1 Pardubice a o posledním víkendu dokázali přivést bod i z Českých Budějovic. „Hráli jsme poločas v oslabení a musím před hráči smeknout, jak dokázali i v deseti napadat, což vedlo k našemu vyrovnání,“ pochvaloval si bod z jihu Čech kouč Jelínek.

Jablonec si v posledním kole přivezl bod za remízu 1:1 z Pardubic, který toho ale moc neřeší. Jablonec na jaře si prohrál jen jediné utkání, jenže také jen jediné vyhrál. Náš tým je remízovým králem ligy, v dosavadním průběhu ligy jich posbíral už třináct! Teď ale musí Jablonečtí bodovat stoprocentně, aby se alespoň trochu odlepili od nebezpečných barážových míst. „Na zápas s Pardubicemi jsme jeli s tím, že chceme bodovat naplno. Měli jsme k tomu v prvním poločase dobře nakročeno, hráli jsme poměrně slušně. A ledabylostí jsme přišli o vítězství. Tímhle jsme si situaci ještě ztížili. Jsme v těžké situaci, vedli jsme a tak zkušený tým by si s tím měl poradit,“ říkal po posledním duelu trenér Petr Rada.

V podzimním zápase na zlínské Letné měl Jablonec blíže k vítězství, ale soupeři se nakonec rozešly bezbrankovou remízou. Na Střelnici se v neděli odehraje 32. ligový duel těchto soupeřů. Z toho 17 zápasů vyhrál Jablonec, deset střetnutí skončilo nerozhodně a 4 souboje ovládl Zlín.


Utkání začíná v neděli 10. dubna od 16 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf

Delegát: Hojsík, Hubička


Author Jan Bendl
Sdílet článek