Article image

Rada si lámal hlavu nad fatálními chybami

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 27. kolo ne 3. 4. 2022, 16:00
Reportáž

Stejně jako na podzim na Střelnici se i v jarní odvetě rozešly týmy Jablonce a Pardubic remízou 1:1. Jak duel v pražském Ďolíčku hodnotili oba trenéři?

Dělbu bodů z pohledu domácích viděl hlavní kouč Pardubic Jaroslav Novotný? „Pro oba to bylo důležité utkání. V rámci možností šlo o kvalitní duel. Nikdo nechtěl udělat v první čtvrthodině chybu. Pak převzal iniciativu Jablonec, poté jsme tlačili my, jenže z tlaku jsme zrovna trefili prvního hráče soupeře a z brejku inkasovali. Bylo to pro nás velice špatné. V závěru půle jsme se snažili srovnat skore, ale Hanuš byl vynikající. Neměli jsme dál co ztratit ani v druhém poločase. V úvodu druhého poločasu se nám povedlo srovnat. Snažili jsme se to úplně otočit v náš prospěch. Po hlavičce Hufa ale vytáhl Hanuš fantastický zákrok. Nemáme ani potřebné štěstí. Konečná remíza neřeší pro nikoho nic. Jsme výsledkem zklamaní, ale remízu musíme přijmout,“ konstatoval kouč Pardubic.

Jablonec je po dnešní remíze se třinácti plichtami jasným remízovým králem ligy, body ale svěřencům trenéra Petra Rady nadále zoufale chybí. „Opět to, co nás provází celou dobu. První poločas docela dobrý, máme to pod kontrolou, vedeme a až na jeden závar jsme to tam celkem přečkali. Do druhé půle jsme věděli, že to domácí zjednoduší. Běží čtvrtá minuta a jsme potrestaní úplně zbytečnou vyrovnávací brankou. Balón tam letí dlouho a necháme hráče hlavičkovat, nejdeme jim vůbec do těla. Tohle nemůžeme dělat v takových zápasech. Deset minut jsme měli strach, nechtěli jsme hrát. Domácí měli další velkou šanci a nás podržel Hanuš. Zápas došel do remízy a to je pro nás málo. V naší situaci to teď vidím špatně. Chtěli jsme tu bodovat naplno a měli jsme k tomu dobře nakročeno. Jenže jsme o vedení přišli svojí ledabylostí. Takovéto fatální chyby nemůžou hráči dělat. Já vám něco řeknu, já mám 170 centimetrů a mě by ten frajer gól nedal, to vám říkám. Tím ale nechci snižovat kvalitu Pardubic, mají dobré hlavičkáře, stejně jako byl nebezpečný Černý byl poté i Huf,“ uvedl po zápase trenér Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek