Article image

Třináctá remíza v sezoně, tentokrát s Pardubicemi

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 27. kolo ne 3. 4. 2022, 16:00
Reportáž

Třináctou remízu v sezoně si jablonečtí fotbalisté připsali v neděli v záchranářském duelu v pražském Ďolíčku proti Pardubicím. Jablonec poslal do vedení Malínský, za hosty vyrovnával střídající Huf.

Reprezentační pauza pomohla zdravotnímu stavu jablonecké kabiny. Trenér Rada využil uzdravených marodů hned v extrémně důležitém duelu proti Pardubicím. Do sestavy se tak vrátili Malínský, Pilař, Martinec i Surzyn.

Souboj dvou trápících se týmů ze suterénu ligové tabulky začal lépe náš Jablonec. Po Zeleného centru sklepl Malínský míč ve vápně přesně k nohám Kratochvíla, jenže ten zblízka pálil slabě a gólman Markovič situaci stačil na brankové čáře vyřešit. Poté měl náš tým výhodu standardní situace z 18 metrů, Surzyn dobře prostřelil zeď, ale Markovič jeho tvrdou a skákavou ránu u tyče stihl vyrazit! Po dvaceti minutách hry začaly vystrkovat růžky i Pardubice, Černý adresoval přihrávku proti kopačce na penaltu Kostkovi, ten v ideální palebné pozici ale neměl naštěstí dobře seřízená mířidla. V 35. minutě napálil Rezek tvrdou ranou do hlavy stopera Martince, Jablonec podnikl bleskový protiútok, po kterém utekl všem Malínský, kličkou se vyhnul i gólmanovi a pak se štěstím z ostrého úhlu prostřelil na brankové čáře i bránícího Kostku – 0:1!

Tři minuty před odchodem do kabin přišla velká šance domácích na srovnání, po přímém kopu Kostka nejdříve hlavičkoval prudce a Hanuš jeho pokus vytěsnil famózně na břevno, odražený balon se poté od Černého ke Kostkovi vrátil a také jeho druhou hlavičku z bezprostřední blízkosti roztažený Hanuš dokázal senzačně vyrazit! U této ošemetné situace se nepříjemně srazili hlavami Černý a Surzyn, krvavé zranění zpět na hřiště už nepustilo domácího veterána Černého.

Jablonci však vedení vydrželo jen tři minuty po poločase, Lopez Cruz totiž v tu dobu poslal od autové čáry nadýchaný balon do našeho vápna přesně mezi stopery, kam si zaběhl střídající Huf a hlavou k tyči nedal Hanušovi šanci – 1:1!

Další průběh druhého poločasu se nesl ve znamení mnoha soubojů a nepřesností mezi šestnáctkami, nepřispěl tomu ani trávník v pražském Ďolíčku. V 68. minutě mohly Pardubice dokonce stav otočit opět po hlavičce Hufa, fantastický zákrok ale vytáhl opět brankář Hanuš, který jeho prudkou hlavičku dokázal vytěsnit mimo tyče! Na opačné straně hřiště měl střeleckou pozici útočník Silný, jenže přesný v zakončení nebyl. To Solil byl na druhé straně přesnější v zakončení, ale Hanuš jeho pokus vyboxoval. Zajímavý slalom podnikl do pokutového území soupeře Malínský, jenže ani z tohoto mráčku nezapršelo. V Ďolíčku se tak soupeři rozešly remízou 1:1.

Nedělní duel mezi Pardubicemi a Jabloncem toho tedy příliš mnoho v tabulce nevyřešil, stejně tak jako další záchranářský souboj mezi Karvinou a Bohemians, všechny tyto zápasy skončily remízami.


Author Jan Bendl
Sdílet článek