Article image

Jablonec vzhlíží k důležitému zápasu s Pardubicemi

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 27. kolo ne 3. 4. 2022, 16:00
Reportáž

Po reprezentační pauze čekají FORTUNA:LIGU poslední čtyři ligová kola základní části. Jablonecké fotbalisty čekají velmi důležité boje o záchranu v soutěži, ten první hned v neděli v pražském Ďolíčku proti Pardubicím!

Východočeši se loni blýskli coby nováček soutěže parádním sedmým místem, ale v druhém roce mezi ligovou smetankou už zažívají horší časy. Zimu přečkali na třinácté příčce. V touze po zlepšení přivedli zkušeného Kamila Vacka z Boheminas, obránce Hranáče s Pojezdným, záložníky Rayana s Rezkem a útočníka Nana Akosah-Bempaha.

Jenže hned na startu jara potkala tým trenérů Krejčího a Novotného nepříjemná věc. Jejich kádr zasáhl vysoce infekční nakažlivý vir, který postihl větší počet hráčů A-týmu. Ač se nejednalo o koronavirovou nákazu, hygienická stanice poslala Pardubice do karantény, v které přišla o dvě první jarní ligová kola. V následujícím nahuštěném programu měli Východočeši několik dobře rozehraných duelů, ale žádný nedokázali dotáhnout do tříbodového zisku. Na jaře si tak jejich fotbalisté připsali zatím jen tři body za stejný počet remíz, ve všech případech šlo o remízy na domácím hřišti ve vyhnanství v pražském Ďolíčku. Pardubice tak klesly na předposlední patnáctou příčku s dvaceti získanými body. Jejich záložník Tischler věří, že domácí zápas zvládnou tentokrát už bodově stoprocentně. „Bude to důležité utkání. Potřebujeme být kompaktnější, tak aby si soupeř nedokázal vytvořit příležitosti. Hrajeme doma a bude důležité uhrát to nejlépe za tři body, věřím, že právě domácí prostředí může rozhodnout,“ říká talentovaný záložník před nedělním soubojem s Jabloncem.

Ani Severočeši na tom nejsou v letošním ročníku dobře. Radův Jablonec čeká tuhý boj o záchranu, na nedělního soupeře má aktuálně z dvanácté pozice jen čtyřbodový náskok. Tým ze Střelnice přivítal reprezentační pauzu, protože před ní zbyl hlavnímu kouči Petru Radovi z kádru doslova lazaret. Bude to hodně důležitý zápas. Utkají se týmy, které jsou ve spodní části tabulky. Pardubice hrají doma, takže určitě budou chtít využít domácího prostředí. My bychom chtěli navázat na bojovný výkon ze zápasu s Plzní, i když to bylo před reprezentační pauzou. Přestávka nám přišla vhod, někteří hráči se nám uzdravili a budeme mít více variant do sestavy,“ říká před nedělním duelem trenér Jablonce Petr Rada.

V neděli čeká na oba týmy teprve čtvrtý vzájemný ligový zápas, dva z nich vyhrál Jablonec a ten poslední podzimní skončil na Střelnici remízou 1:1. Kdo bude mít větší důvod k radosti v neděli odpoledne v pražském Ďolíčku?

Vstupenky jsou v prodeji do sektoru hostů pouze online a nakupovat je můžete na odkazu níže za 130 korun!

<#buttonLong>NAKUPUJ VSTUPENKY<#/buttonLong>


Utkání začíná v neděli 3. dubna od 16 hodin v Ďolíčku v Praze Vršovicích

Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Bureš

Delegát: Král, Neuberg


Author Jan Bendl
Sdílet článek