Article image

Ve středu na pohár s Mladou Boleslaví!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
4:0
MOL Cup, 5. kolo st 16. 2. 2022, 14:00
Reportáž

Domácí odložené utkání čtvrtfinále MOL Cupu s Mladou Boleslaví je znovu na programu tuto středu. Trávník na Střelnici tak čeká v tomto anglickém týdnu hned dvojí zatěžkávací zkouška.

Pro Jablonec i Mladou Boleslav je vzhledem k postavení v ligové tabulce pohárová soutěž jedinou větší šancí na Evropu. Tuzemská pohárová soutěž MOL Cup pomalu spěje do svého finiše. Mezi nejlepší čtveřici týmů postoupí také lepší ze středečního zápasu na jablonecké Střelnici.

Náš středeční soupeř z města automobilů postupně v poháru vyřadil Slavoj Vyšehrad 3:0, Opavu 4:2 a Viktorii Plzeň 2:0. Jablonec se do čtvrtfinále dostal přes Přepeře 1:0 a Varnsdorf 4:0.

Čtvrtfinále mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví se mělo na Střelnici hrát původně už minulou středu. Klimatické podmínky a další sněhový přísun na Jablonecku ale nedovolily utkání sehrát v plánovaném termínu. Druhý pokus tedy přichází tuto středu a oba týmy už po semifinálovém losu vědí, že v případě postupu by o samotné finále soutěže bojovaly s pražskou Spartou na Letné.

Středočeši sice o víkendovém utkání prohráli v Olomouci a v ligové tabulce zůstávají ve velmi vyrovnaném středu ligové tabulky, ale šanci cítí také v pohárové soutěži. „Chtěli bychom zůstat samozřejmě v první šestce ligové soutěže a uspět i v českém poháru, ale s tímto úkolem pro jaro asi nebudeme jediní,“ přemítá mladoboleslavský kouč Jarolím.

Jablonec je v lize až dvanáctý a jeho kapitán Tomáš Hübschman před středečním pohárem MOL Cup má obdobný pohled. „Určitě je to nějaká možnost, protože liga se nevyvíjí podle představ. Cítíme, že z poháru ta šance dostat se do Evropy je. Ale nebude to nic jednoduchého, ač hrajeme doma. Každý, kdo v tom poháru zůstal, má asi stejné myšlenky. Pohár je nejjednodušší cesta, protože je tam nejméně zápasů a jste rázem v Evropě. Každý se bude snažit dostat až do finále a vyhrát pohár. A my nejsme jiného názoru,“ říká jablonecký kapitán.

Našeho kouče Petra Radu mrzí, že pohárová soutěž se v Čechách netěší takové oblibě, jako jinde ve světe. „U nás je pohár poněkud podceňovaný. Ani mediálně a divácky moc netáhne. Ale furt je to druhá nejprestižnější soutěž po titulu, tak jako v každém státě. S Mladou Boleslaví je to jeden zápas a uvidíme,“ zamýšlí se kouč Severočechů.

PODMÍNKY VSTUPU NA STADION STŘELNICE

Na středeční utkání stále platí omezení kapacity pro maximálně 1000 fanoušků na tribuně. Proto je vstup umožněn majitelům permanentek 2021/2022 a zbylé vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream. Nově na tento zápas NEPLATÍ POVINNOST PROKAZOVAT BEZINFEKČNOST CERTIFIKÁTEM! Otevřena bude ještě pouze TRIBUNA A - VÝCHOD pro všechny fanoušky.


Utkání začíná ve středu 16. února od 14 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa

Delegát: Zeman


Author Jan Bendl
Sdílet článek