Article image

Nakonec důležitý bod, hodnotil asistent Vágner

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 21. kolo ne 13. 2. 2022, 15:00
Reportáž

Výkon Jablonce na pozápasové tiskové konferenci hodnotil tentokrát místo disciplinárně potrestaného trenéra Rady jeho asistent Jiří Vágner.

Domácí lodivod Bohumil Páník nebyl s konečnou remízou příliš spokojen. „Byli jsme stejně blízko vítězství, ale i daleko podle průběhu v první půli. Tam byl Jablonec daleko lepší, a nás podržel brankář. V druhém poločase jsme se zlepšili. Podařil se nám dobrý protiútok, po kterém byla penalta. Mohli jsme rozhodnout, bohužel tam byl mávaný ten ofsajd. Věřím, že pak už by se soupeř zlomil. Jablonec byl výborný v dostupování, neměli jsme na nic čas. Dokázali jsme ještě spoustu střel zablokovat. Jeden propadlý balon a Jablonec to dohrál a vyrovnal. Moje mužstvo bylo koncentrované až do konce, tohle vyplynulo z tlaku Jablonce. Ztratit vítězství před koncem, to zamrzí,“ dodal kouč Karviné.

Utkání z jablonecké strany hodnotil místo hlavního kouče Petra Rady tentokrát jeho zaskakující asistent Jiří Vágner. „Nevstoupili jsme do toho vůbec špatně, byli jsme aktivnější. Šli jsme sami na bránu Silným, ale on bohužel gól nedal. Pak nás domácí málem vytrestali, dostali se nám do zakončení. První půle měla kvalitu z obou stan. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, oni hrají silový fotbal. V druhé půli šli ale do vedení z penalty. My jsme to zjednodušili, změnili jsme rozestavení a to se nám vyplatilo. Venca Pilař vyrovnal a pro nás je to nakonec důležitý bod, protože jsme udrželi Karvinou na odstupu. Matematicky teď jsme rádi i za bod z Karviné. Věděli jsme, že to bude hodně o vzdušných soubojích. Věděli jsme, že to budou takhle hrát, než více kombinovat,“ hodnotil asistent hlavního kouče a připustil, že je na čem dále pracovat. „Naše hra ale může být daleko lepší. Hřiště zde bylo parádní. Chtěli jsme se více dostat do rozehry a hry na zemi. Můžeme být lepší směrem dopředu, můžeme si vytvářet i více šancí,“ je přesvědčený Vágner.

Jak probíhala komunikace s trenérem Radou? „Byli jsme domluvení předem na variantách. Nebylo potřeba moc toho co řešit. O poločase mi stačil říct dvě věty. Upozorňoval na začátek druhé půle, bohužel to hned přišlo. Pak jsme byli domluvení, jak postupovat dál,“ uvedl ke vzdálené spolupráci jablonecký asistent.


Author Jan Bendl
Sdílet článek