Article image

Jablonec míří k povzbuzené Karviné

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 21. kolo ne 13. 2. 2022, 15:00
Reportáž

Avizovaný anglický týden začnou jablonečtí fotbalisté až tuto neděli. Na pažitu posledního celku ligové tabulku budou válčit proti povzbuzené Karviné, která šokovala fotbalovou veřejnost v prvním jarním kole výhrou na Slavii.

Ve fotbale už to tak někdy bývá, že i ten největší favorit padne s outsiderem. Šokující výsledek se zrodil hned v úvodním kole jarní části ligové soutěže, bylo tomu právě na trávníku doma do té doby neporažené a vedoucí Slavie Praha. Úřadující mistr před vlastními fanoušky nečekaně prohrál s poslední Karvinou a ve Vršovicích padl po dlouhých 59 zápasech, předtím Eden vyloupil právě náš Jablonec, to bylo v srpnu 2018.

Senzační úvod a první ligová výhra pro Karvinou, která do jarní části ligové soutěže vstoupila na hřišti hned s šesticí nových tváří. Páníkův tým totiž v zimní pauze hodně posiloval. Dorazil například zkušený záložník Jánoš, další středopolaři Látal, Chvěja a Zorvan, útočník Holík, brankář Bajza či gruzínský stoper Kobouri. „Naše sestava se samozřejmě oproti podzimu hodně obměnila, noví hráči do týmů dobře zapadli. Už v zimě bylo znát, že se tvoří dobrá parta, a to se potvrdilo hned v prvním jarním zápase, kdy jsme bojovali jeden za druhého,“ pochvaloval si po výhře v Edenu karvinský kouč Bohumil Páník. „Ale je to pro nás jen jedno z vítězství, kterých potřebujeme daleko více, abychom mohli doskočit mančafty před námi a být v jejich dostřelu, než skončí základní část ligy,“ připomíná nelichotivé postavení na poslední příčce svého týmu kouč Karviné.

Jablonec tak bude v neděli vzdorovat dostatečně namotivovanému soupeři a trenér Rada moc dobře ví, co jeho svěřence v moravskoslezském kraji čeká. Sám kouč nebude moci vést svůj celek přímo z lavičky, neboť si odpyká trest za čtyři vyfasované žluté karty. Pro nás je v naší situaci každý zápas velmi důležitý. První jarní kolo jsme zvládli, i když to bylo těžké na složitém terénu. Teď jedeme ven. Karviná ožila vítězstvím na Slavii, to asi nikdo nečekal. Mají tam určité změny, zkušeného trenéra Páníka. Doufám, že bude dobré hřiště. Chceme hrát dobrý fotbal a potřebujeme body. Čtvrtá žlutá karta mě mrzí. Nechápal jsem ale, za co jsem ji dostal. Je to nepříjemné, v každém případě celý realizační tým jsme jednotní, takže bych v tom neviděl nějaký zásadní problém,. říká před nedělním zápasem trenér Petr Rada, který bude zápas sledovat pouze z tribuny.

Karvinou a Jablonec čeká v neděli dvanáctý ligový souboj, osm z nich vyhráli Jablonečtí, jen jeden zápas skončil remízou a dva ze vzájemných duelů vyhrála Karviná. Podzimní klání na jablonecké Střelnici vyhrál díky gólu Malínského náš Jablonec 1:0. Kdo bude úspěšnější v nedělní důležité bitvě ze suterénu ligové tabulky?


Utkání začíná v neděli 13. února od 15 hodin na Městském stadionu v Karviné

Rozhodčí: Klíma - Dobrovolný, Pochylý

Delegát: Plesar, Andrejs


Author Jan Bendl
Sdílet článek