Article image

Pohárový duel je kvůli počasí odložen!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
4:0
MOL Cup, 5. kolo st 16. 2. 2022, 14:00
Reportáž

Středeční čtvrtfinále poháru MOL Cup se v řádném termínu na Střelnici neodehraje. Důvodem odložení zápasu je vliv nepříznivého počasí na Střelnici, když po sobotním ligovém zápase Jablonec opět zasypalo množství sněhu.

V sobotu se na ligový zápas počasí mírně umoudřilo a bylo možné odehrát zápas proti Olomouci. Přesto se v průběhu zápasu stav hrací plochy zhoršoval, protože za poslední týden před startem ligy na Střelnici vydatně sněžilo a následně dva dny pršelo. To stejné přišlo v noci ze soboty na neděli, kdy v Jablonci napadlo velké množství nového sněhu a během nedělního odpoledne silně pršelo.

„Z důvodu velmi nepříznivého počasí nebylo možné dát hrací plochu dohromady po sobotním zápase. Naši trávníkáři nemohou na zasněžený a promáčený trávník najet technikou, aby hřiště dali do stavu odpovídajícího profesionálnímu fotbalu. Samotné vyhřívání hrací plochy je v provozu několik týdnů, ale není všemocné. Velké množství vody z deště a tajícího sněhu zůstává v podloží trávníku. S ohledem na zdraví hráčů bylo nutné zápas odložit na příští týden,“ vysvětluje situaci tiskový mluvčí klubu Martin Bergman.

Utkání je odloženo na příští středu. V případě, že jste již zakoupili vstupenky na pohárový zápas, zůstanou v platnosti také na nový termín. „Musíme doufat, že se počasí umoudří. Před několika lety se změnila termínová listina soutěží s ohledem na evropské poháry a reprezentaci a hrát fotbal v lednu nebo únoru na jednom z nejvýše postavených prvoligových stadionů ve střední Evropě je složité. Spad sněhu a deště se v Jablonci v tomto období za poslední roky příliš nezlepšil, spíš naopak,“ dodává klubový mluvčí.

Nový termín čtvrtfinále FK Jablonec - FK Mladá Boleslav je ve středu 16. 2. 2022 ve 14:00.


Author Martin Bergman
Sdílet článek