Article image

Nykrín skoroval, Zelený viděl produktivní Duklu

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
2:3
Přípravná utkání, přát. so 8. 1. 2022, 13:00
Reportáž

Jablonec má za sebou první přípravný zápas v rámci zimní Tipsport ligy. V něm se povedlo skórovat nováčkovi v týmu Davidu Nykrýnovi, který se spolu se stoperem Jaroslavem Zeleným ohíží za prvním zápasem roku 2022.

David Nykrín při svém prvním startu skoroval

Jablonecký záložník David Nykrín byl na začátku týdne povolán z Vodičkova B-týmu do ligového kádru. V sobotu si připsal první start za Radův tým, v kterém se uvedl i brankou do sítě Dukly Praha.

Davide, poprvé si nastoupil v základní sestavě za ligový A-tým. Jak hodnotíš zápas samotný a tvůj výkon?

Ke svému výkonu bych řekl, že to snad nebylo nějaké špatné. A k týmovému výkonu bych řekl, že druhý poločas už byl dobrý, ale výsledek jsme čekali asi lepší.

Bylo na vás hodně vidět, že první týden přípravy je hodně náročný?

Podle mě ani ne, myslím si, že šlo o dobrý výkon.

Při svém prvním startu za A-tým se ti povedlo i skórovat. Jak bys popsal svou branku?

Viděl jsem, že to tam na mě letí, kopnul jsem do toho pravou nohou a byl z toho gól. Dá se říct, že jsem zavřel oči a padlo to tam.

Už v úterý nás na stejném místě v pražských Počernicích čeká druholigová rezerva Sparty.

Všechno to jsou dobré zápasy v této fázi přípravy. Má to svoji kvalitu, přeci jen je to druhá liga.

Zelený: Dukla byla produktivní, my jaloví

Jardo, máme za sebou první přípravný zápas nového roku. Jak bys ho zhodnotil?

Prohráli jsme, takže z tohoto pohledu musím hodnotit negativně. Myslím si však, že jsme byli oba poločasy hodně na míči, byly tam i dobré náznaky šancí a šance, které jsme měli proměnit. Ale zatím se nás stále drží to neproměňování z podzimu. Duklu jsme do našeho pokutového území pustili párkrát, ale bohužel nám z toho vždy skorovali. Oni byli velmi produktivní v tomto směru a my jaloví. Je to samozřejmě příprava. Oba týmy mají v nohách běhání a myslím si, že to ještě není ani z jedné strany ono. Doufejme, že se to bude zlepšovat.

Bylo na nás hodně znát, že máme v nohách dost kilometrů za první týden přípravy?

To je znát asi vždycky. Ty první týdny jsou náročné, kondiční fond se nabírá všude skoro stejně a málo toho rozhodně není. Znát to asi bylo, ale doufejme, že se to bude zlepšovat.

Ta fáze by měla přijít až na herním soustředění, že?

Přesně tak. Nabírá se většinou první dva týdny. Pak už na herním soustředění máme přístup na dobré terény, tak by byl nesmysl tam jen běhat, tam už toho využijeme vzhledem k herní stránce a taktice. Únava tam už by měla odeznívat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek