Article image

Pohár pomohl i k vyzkoušení alternativ

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
4:0
MOL Cup, 4. kolo čt 11. 11. 2021, 15:00
Reportáž

Po devíti zápasech znovu pocit vítězství. Jablonec se díky vítězství v poháru MOL Cup probojoval mezi nejlepších osm. Zápas s Varnsdorfem posloužil trenérům také k vyzkoušení variant na postu stopera.

Trenér druholigového Varnsdorfu Pavel Drsek žádnou nostalgii při návratu na jabloneckou Střelnici neprožíval. Spíš se v něm vařila červená karta pro Žáka. „Chtěli jsme v poháru překvapit. Do Jablonce jsem se těšil. Vypadlo to dobře. Kluci nezačali úplně nejhůř, i když jsem si představoval, že budeme hrát více dopředu. Párkrát se nám povedlo překonat středovou řadu Jablonce, ale bohužel přihrávkami jsme se vrátili nazpátek. Dali jsme tyčku, ale pak jsme udělali chybu, z které nás Jablonec vytrestal. Pak už to raději nekomentuju. Že se foukne penalta, to nevím, ale za tohle červenou kartu? To ať se na mě nikdo nezlobí. Nejsem naštvanej na to, že byla penalta. Ale na tu červenou naštvanej jsem. Bohužel pro nás se ten zápas po vyloučení prakticky ukončil. Příště se takovýchto ptákovin musíme vyvarovat,“ zhodnotil pohárový duel kouč Varnsdorfu.

Jablonec se po devíti soutěžních zápasech opět radoval z vítězství. Zápas z naší strany tentokrát hodnotil asistent hlavního kouče Zdeněk Klucký. „Je to samozřejmě úleva ale i naše povinnost, protože jsme hráli se soupeřem z nižší soutěže. Tyhle zápasy bývají hrozně ošemetné. Soupeř přijede a nemá co ztratit, přesně to bylo vidět v prvním poločase. Prvních třicet minut nás Varnsdorf hodně zlobil a bylo to dost vyrovnané. Nám hrozně pomohly ty dvě branky v závěru prvního poločasu a vyloučení soupeře. Netroufnu si hodnotit tu červenou z lavičky, ze záznamu jsme to ještě také neviděli. Ve druhém poločase už to bylo pro Varnsdorf těžké v deseti, my jsme dominovali a proto si myslím, že vítězství je to zasloužené,“ konstatoval asistent hlavního kouče.

Jabloneckým trenérům pohárový zápas rovněž posloužil pro vyzkoušení alternativ v obraně, které nyní budou potřeba. Vojta Kubista totiž nebude moci nastoupit v Konferenční lize proti Alkmaaru za vyloučení, Jaroslav Zelený zase bude chybět kvůli žlutým kartám v lize na Slavii. „Vyzkoušeli jsme si Surzyna s jedním i druhým stoperem a viděli jsme, že to odehrál docela slušně. On už tam nějaká soutěžní utkání sehrál, co jsme se s ním bavili,“ prozradil Klucký. A co další varianty? „Štěpánka jsme použít nemohli, ještě se necítil stoprocentní do zápasu, ale v tréninku už je. Martinec ještě s tréninkem ani nezačal,“ prozradil trenér.

Jablonci se v lize nevede podle představ, zaměří se tedy především na tuzemský pohár, v kterém je už nyní mezi osmičkou nejlepších? „Není to jediná cesta. Špička nám v lize ujíždí. Ale bude to asi nejsnazší cesta, jak se dostat do pohárů. Ale je to ještě daleká cesta,“ zakončil hodnocení osmifinále s Varnsdorfem Klucký.


Author Jan Bendl
Sdílet článek