Article image

Malínský gól proti Hradci neslavil

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 10. kolo ne 3. 10. 2021, 16:00
Reportáž

Fotbalovým Hradcem Králové Tomáš Malínský prošel i proto dnes když vyrovnal v závěrečných sekundách zápasů branku na 2:2 „proti svým“ neslavil.

Jak ti chutnalo vyrovnání na 2:2 v osmé minutě nastavení?

Každý gól chutná. Já jich teď nemám moc. Ten gól si vnitřně užiju.

Záměrně jsi ho neslavil, že?

Věděl jsem samozřejmě, že jsem prošel Hradcem. Troufnu si říct, že jsem tam odvedl dobrou práci. Jindy bych ten gól oslavil, ale proti Hradci Králové jsem nechtěl. Ale za gól jsem samozřejmě rád.

Tvá vyrovnávací branka přišla až v posledních sekundách zápasu. Věřili jste ještě ve vyrovnání?

Já jsem šel na plac až na závěrečné minuty, takže dřív jsem ani gól dát nemohl. Člověk vždycky musí věřit do poslední minuty a dneska se nám to vyplatilo. Máme ale jenom bod, ale i ten se počítá.

Myslíš, že ti branka pomůže v tvém boji o základní sestavu?

Já doufám, že jo. Ale to je otázka spíš na trenéra. Každý gól pomůže psychicky. Snažím se na sobě každý trénink pracovat a nic neflákat. Kluci hrají dobře, bohužel, výsledky zatím nemáme takové. Ale sestava je na trenérovi a já to respektuji. Pracovat budu dál, na tom to mám založené.

V druhém poločase se z toho stal takový dramatický zápas se spoustou kontroverzních momentů.

Pro diváka to možná bylo i proto oživení a zajímavej zápas. Škoda, že to pro nás neskončilo třemi body. Ono to pro rozhodčího také nebylo úplně jednoduché. Já jsem se rozcvičoval, takže jsem spoustu těch situací ani neviděl.

Vnímal si pokřiky z tribun na svou osobu?

Na svou osobu ani ne. Dokážu tohle asi vypustit. Spíš mě ale zarazilo něco jiného. Hany (Jan Hanuš) si taky prošel Hradcem a asi každý věděl, že byl v bezvědomí a mimo. Hodně mě proto zamrzelo, že hradečtí fanoušci na něj řvali, simulante a podobně. Sami jste viděli, že sotva odešel ze hřiště. Má otřes mozku a možná i něco zlámaného. Snad bude v pořádku, přeji mu, aby byl v pohodě.

Před reprezentační pauzou máme odehráno deset ligových kol a v nich získaných jen deset bodů. Zůstáváte za očekáváním?

To vědí všichni, že to je špatné. Víme, kde se Jablonec nacházel loni, jenže teď se bodově trápíme. Musíme začít dávat góly a pak přijdou i body.


Author Jan Bendl
Sdílet článek