Article image

Houska věří, že v lize začneme tabulkou stoupat

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
4:0
FORTUNA:LIGA, 6. kolo ne 29. 8. 2021, 16:00
Reportáž

Středopolař David Houska v létě přestoupil z Olomouce do Jablonce. Návrat na Andrův stadion mu ale pěkně zhořkl, náš tým si totiž z Hané odvezl vysokou čtyřgólovou porážku.

Návrat do Olomouce ti asi hodně zhořkl, že?

To určitě. Samozřejmě, že jsme si představovali o dost jiný výsledek. Co na to říct, 0:4 je prostě hodně.

Nepřišlo po Žilině nějaké uspokojení, nebo čím si vysvětluješ ten rozdíl oproti čtvrtku?

Uspokojení myslím že ne. Ono, když začnete zápas a dostanete ve třetí minutě gól ze standardky a vlastně takový gól zadarmo. Pak jsme převzali iniciativu a hráli asi tak, jak jsme si představovali, že budeme hrát od první minuty. První poločas byl z naší strany dobrý, po poločase jsme do toho chtěli vstoupit úplně stejně, jen dát gól. Ale bohužel, druhý poločas se absolutně nepovedl a dopadlo to, jak to dopadlo.

V čem byla Sigma jiná oproti tomu, než si z ní odešel?

Vím, co chce trenér Jílek hrát, kluci běhali a presovali. Když to tam napadalo, tak už byli laufu, to se pak hraje krásně. Dneska jim to vyšlo. Musíme Sigmě pogratulovat.

Stihnul si se před ne po zápase pozdravit s bývalými spoluhráči?

Popravdě jen na hřišti po zápase, jak se kdo má a to bylo tak všechno. Nebyl moc čas na nějaké delší povídání. Ani před zápasem jsem se s nikým nehecoval, každý jsme se soustředili na svůj výkon a na sebe.

V lize strádáme, na svém kontě máme jen pět bodů.

V lize se chceme pohybovat někde jinde. Ztratili jsme zápasy, které jsme ztratit neměli. Dostáváme první gól a pak to doháníme a je těžké ty zápasy otáčet. Určitě jsme si představovali, že těch bodů musíme mít víc. Věřím, že po repre pauze už budeme tabulkou stoupat.

Máte za sebou čtyři anglické týdny systémem čtvrtek neděle. Jak se cítíte?

Bylo to náročné období. Jeli jsme bez volna a bylo to docela náročné. Teď ještě v týdnu potrénujeme a pak trochu vydechneme a nabereme síly. Čeká nás pak další podobně náročná část.

Jak si zatím spokojený v novém působišti na severu Čech?

Po tomto zápase jsem samozřejmě zklamaný. Ale jinak jsem po všech stránkách maximálně spokojený. Jak po fotbalové stránce, kde se v týmu cítím dobře, tak i lidsky. Bylo důležité, že jsme se dostali do skupiny Evropské konferenční ligy, což bude dalších šest super zápasů. Jsou to skvělé zápasy. Jen musíme začít stoupat tabulkou v lize.


Author Jan Bendl
Sdílet článek