Article image

Mančaft jsem nepoznával, láteřil Rada

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
4:0
FORTUNA:LIGA, 6. kolo ne 29. 8. 2021, 16:00
Reportáž

Trenér Jablonce Petr Rada těžké kousal nečekanou vysokou porážku 0:4 v Olomouci. Bezprostředně po zápase nechtěl vynášet předčasné závěry, ale výkon svých hráčů označil jako neakceptovatelný.

Olomoučtí se od dubna 2016 radují z vítězství nad Jabloncem. Trenéra Václava Jílka jeho svěřenci potěšili vysokým čtyřbrankovým vítězstvím. „První poločas jsme byli pasivní, byli jsme na tom špatně i pohybově. Jablonec hodně jednoduše držel balon a my jsme to měli všude daleko. Naštěstí se Jablonec nedostával do vyložených šancí. Naopak u nás panuje velká spokojenost s druhým poločasem. Mužstvo v něm pracovalo dobře i za rozhodnutého stavu a hráči ukázali velký charakter. Velká spokojenost je i s tím, že jsme konečně neinkasovali,“ mnul si ruce olomoucký trenér.

Jablonec se sice ve čtvrtek radoval z pohárového postupu, dnes ale v Olomouci družina Petra Rady tvrdě narazila. „Dostali jsme za vyučenou. Vstup do zápasu a zase brzká branka ve 3. minutě, přitom jsme se na standardky připravovali. Brzké góly se nám opakují, hráčům to můžu říkat horem dolem, takhle to dál nepůjde. Pak jsme byli aktivnější, měli míč víc na kopačkách. První poločas byl poté v pořádku. Ale to, co jsme předvedli v druhém poločase, to neodpovídá tomu, že hrajeme Evropskou konferenční ligu UEFA. V druhém poločase jsme dostali na 0:2 a mohli jsme dostat i více branek. Posledních pětadvacet minut naší hry bylo hrozných. Nechci tu teď vynášet nějaké rozsudky. Ale tohle jen tak nepřejdeme. Hráči si musí sáhnout do svědomí. Byli odpočinutí a říkali, že se cítí dobře. Nějaké uspokojení po poháru, to já neuznávám. Vstup do ligy máme špatný. Výhru jsme brali jen nad Ostravou, naše venkovní vystoupení v lize, ale neodpovídá našemu kádru a zkušenostem. Výkony venku jsou neakceptovatelné. Ten mančaft jsem nepoznával. I dva body z domácího stadionu je málo,“ láteřil po vysoké porážce v Olomouci kouč Petr Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek