Article image

Staňo: Běhavost a živelnost je na naší straně

Team logo Team logo
FK Jablonec MŠK Žilina
5:1
Play-off UECL, 1. kolo čt 19. 8. 2021, 20:00
Reportáž

Před půl osmou dorazila na Střelnici výprava našeho slovenského soupeře MŠK Žilina. Jak vidí zítřejší zápas s Jabloncem trenér a kapitán týmu Žiliny?

Náš soupeř neponechal nic náhodě a do Čech se přesunul vlakem už dva dny před zápasem. Trenér Pavol Staňo k netradičnímu cestování řekl. „Užili jsme si to, trvalo to sice trochu déle než byla představa, ale věřím tomu, že na zítra budeme dobře připraveni,“ uvedl kouč soupeře a pokračoval hodnocením protivníka. „Jablonec má zkušené mužstvo více tváří. Dokáže hrát zezadu, přímočaře i presinkově, na každou alternativu jsme svým způsobem připraveni. Věřím, že zítřejší zápas Jablonci znepříjemníme. Zkušenosti jsou na straně domácích, ale běhavost a živelnost je na naší straně. Věřím, že věk ale nehraje roli, odehráli jsme v tomto složení už dost těžkých zápasů a klukům to dodává víru. Rozhodně se na hřišti. My si věříme a věříme, že můžeme být i v tomto dvojzápase úspěšní. Postupové šance vidím vyrovnaně padesát na padesát,“ odhadl šance na postup žilinský trenér, který přivezl na sever Čech kompletní kádr. „Zdravotní stav našeho týmu je teď už stabilizovaný, předtím jsme měli nějaké zranění, které nás mrzely. Víceméně jsme teď kompletní,“ dodal Staňo.

Z hráčů byl na tiskové konferenci přítomen teprve 24letý kapitán týmu Ján Minárik, který se učí šéfovat jen o trochu mladším spoluhráčům. „Klukům se snažím pomáhat a rozdávat nějaké rady. Je to určitá zodpovědnost. Zvykám si na to, že jsem teď nejstarší,“ konstatuje obránce Šošonů. Slovenský tým umí dle svého kapitána přecházet v jednotlivých utkání bez větších problémů mezi přírodním a umělým pažitem, kterým disponuje na vlastním stadionu. „V minulé sezoně to pro nás byl ze začátku určitý problém, nedokázali jsme se opřít o silné věci, které jsme uměli na umělé trávě. Ale teď už to pro nás není vůbec žádný problém. Fotbal který chceme hrát, je jedno jestli hrajeme na umělé trávě nebo na přírodní,“ nevidí větší problém v přechodech Minárik. „Zítra jsme připraveni ukázat, že i my máme kvalitu. Na zápas se těšíme,“ zakončil tiskovou konferenci slovenského týmu kapitán MŠK Žilina a spolu se spoluhráči se odebral k oficiálnímu předzápasovému tréninku na Střelnici.

První ze zápasů závěrečného předkola Evropské konferenční ligy UEFA startuje na Střelnici ve čtvrtek 19. srpna úderem 20 hodiny.


Author Jan Bendl
Sdílet článek