Article image

Rada: Důležitý byl rychlý gól po penaltě

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
2:1
FORTUNA:LIGA, 24. kolo so 20. 3. 2021, 18:30
Reportáž

Oba trenéři rivalských celků Jablonce a Liberce viděli rozhodující moment v podobě brzké branky Vojty Kubisty, která přišla jen dvě minuty poté, co se Liberci povedlo srovnat z nařízené penalty.

Slovan Liberec poprvé na jaře inkasoval více než jednu branku a stálo ho to všechny body, které nechal tým Pavla Hoftycha v prestižním souboji na jablonecké Střelnici. „Přitom jsme do zápasu vstoupili dobře, měli jsme tam šance. Jenže jsme dostali pěknou branku od Schranze. Jablonec převzal iniciativu a my jsme pozdě chodili do kontaktů. Druhý poločas jsme do toho zase lépe vstoupili a vyrovnali z penalty. Oceňuju Ramba, že má nervy jít na penaltu, když minule neproměnil. Bohužel jsme ale brzo inkasovali. Největší šanci měl po centru Peška Rondič, ale bohužel nedal. Utkání jsme prohráli a já gratuluji domácím, byli o krůček lepší,“ konstatoval kouč Slovanu a pokračoval. „Nejsme tak rvaví a důrazní, jako byl třeba Kubista v souboji u rozhodující branky. Chybělo nám víc důrazu, víc být v tlaku. Ale říkám, že soupeř byl velmi kvalitní a silný, dnes nás přetlačil. Jsme rádi, že jsme se dotáhli do vrchních pater tabulky a můžeme tam být mezi těmi celky nahoře. Vnímali jsme i podporu fanoušků, kteří tu byli za plotem. První zápas na podzim jsme hráli po covidové pauze, Jablonec nás tehdy přehrál na lehkost. Dnes nás tady soupeř přetlačil. Pevně ale věřím, že fanouškům ještě uděláme radost v dalším průběhu sezony,“ vzkázal příznivcům libereckých barev.

Jablonec podruhé v historii ovládl v sezoně obě derby, čehož si mohl pochvalovat náš lodivod Petr Rada. „Derby je pro nás vždy hodně prestižní a za výhru jsem šťastní. První čtyři minuty byl Liberec trochu lepší, pak jsme převzali taktovku a byli herně lepší. Vedli jsme po krásné přihrávce Jovoviće a střele Schranze. Liberec hrál jednoduše, nakopávanými balony si zjednodušili hru, to asi když viděli ten terén. Hráče jsem upozorňoval, že jsme poslední zápasy v Brně a Opavě nevstupovali dobře do druhých poločasu a nešlo nám to ani tentokrát. Pramenila z toho penalta prakticky z ničeho. Rozčiloval jsem se, že jsme udělali fatální chybu a takhle si necháme vzít vedení. Ale naštěstí jsme dali gól po nacvičené situaci po rohovém kopu, kam si dobře naběhl Vojta Kubista. Bylo důležité, že jsme se znovu a rychle dostali do vedení. Pak už to byl opticky boj. Uskákali jsme si to, jsem rád, že gólman Hanuš chodil na centrované míče i po tom zaváhání, že to na něm nezanechalo následky. Dohráli jsme to a Jovović mohl ještě přidat gól. Závěr jsme se snažili rozkouskovat střídáním. Hráče jsem pochválil. Bylo tam dost fotbalovosti i na tomto terénu,“ lebedil si jablonecký lodivod.

Trenér neopomenul vyzdvihnout celý kolektiv, ale zmínil i levou stranu, která Liberci dost zatápěla. „Jovović i Honza Krob hráli velmi dobře. Oba se prakticky podíleli na všech brankách. Ale byl to celkově kolektivní výkon. My chceme vyhrát každé utkání. Ale derby má svoji váhu, jsem šťastnej, protože tam byly i momenty, kdy jsme nebyli lepší. U derby je prostě určitej tlak, a já jsem rád, že jsme ten zápas zvládli,“ dodal Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek