Article image

Chybělo více odvahy

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:0
Gambrinus liga, ne 12. 8. 2007, 20:15
Reportáž

Bývalý hráč Jablonce Luděk Kulhánek viděl hlavní příčinu neúspěchu v Teplicích v nedostatku odvahy. Náš tým nedokázal využít 70 minut početní výhody a podlehl 0:1.

Co byste řekl k utkání?
Domácí hráli téměř sedmdesát minut o deseti a v proto jsme měli v utkání nejhůř remizovat. V první půli jsme nehráli dobře, jakoby bychom se báli zaútočit, naše akce byly váhavé, nesmělé. Ve druhé půli to už bylo po vystřídání dvou hráčů lepší, ale opět se ukázalo, že nám ve vápně chybí důraz a chuť se o balon poprat. Prostě chybělo nám ve hře dopředu víc odvahy! Po vyloučení hráli domácí ne jednoho útočníka, ale my jsme stále hráli na čtyři beky.

A ty zahozené šance? Je to škoda, to bychom měli proměňovat. Např. Nulíčkova šance, to měl být gól. V čem si myslíte, že byl největší rozdíl?
V agresivitě. Např. na jedné straně např. Sabou byl nekompromisní v osobních soubojích a našim středovým hráčům hru ohromně ztížil, ale i ostatní hráči byli rychlejší a v soubojích důraznější. Na druhé straně klukům nelze vyčíst bojovnost, ale prostě chybělo jím více odvahy.

Jak jste Vy, jako bývalý útočník a střelec viděl naši neproduktivitu?
Chyběla podpora dvou našich útočníků od zálohy a našich obránců. Ve druhém poločase se to zlepšilo po příchodu Nulíčka, který se dostával do šancí a chtěl hrát. Škoda jen, že nedostal šanci od začátku, má postavu, nebojí se jít do vápna. Ale upozorňuji, to je můj názor.

Author Jiří Šálek
Sdílet článek