Article image

Jablonec těsně podlehl chorvatskému NK Osijek 0:1

Team logo Team logo
FK Jablonec NK Osijek
0:1
Přípravná utkání, přát. st 3. 7. 2024, 18:00
Reportáž

V druhém přípravném zápase na herním soustředění pod Alpami prohrál Jablonec 0:1 s čtvrtým týmem chorvatské ligy NK Osijek. Vyrovnaný duel rozhodl deset minut před koncem pěknou střelou do šibenice Mikolčic.

Osijek každoročně čeří vody v chorvatské lize hned za předními týmy, osm let po sobě se díky dobrému umístění v ligové soutěži kvalifikoval do evropských pohárových soutěží. I letos ho díky čtvrté příčce v tabulce čeká boj o Evropskou Konferenční ligu.

Chorvaté nastoupili proti Jablonci v prvním poločase prakticky v ligové sestavě. Na první vážnější šanci v zápase se čekalo úvodních patnáct minut, poté Tchanturishvili poslal míč k tyči soupeřovy branky, kde ho dokázal zpacifikovat brankář Čavlina. Chorvaté kontrovali za dalších čtvrt hodiny signálem po rohovém kopu, po kterém pálil vedle naší branky Mierez. Chvíli před poločasovým hvizdem mohl otevřít skore zápasu ještě Omerović, ten obelstil Cedidu, ale prostor u naší vzdálenější tyče minul. Jablonecký kouč Luboš Kozel k průběhu prvních pětačtyřiceti minut dodal. „V první půli byl soupeř jednoznačně kvalitnější na míči, ale bránili jsme velmi dobře a po zisku míče jsme tam měli dvě tři situace, kdy jsme se dostali do koncovky. Soupeř nic většího neměl. S první půlí jsem byl poměrně spokojený,“ řekl náš lodivod.

V úvodu druhého poločasu střílel Nebyla, ale chorvatského brankáře nepokořil. Dál se hrálo hodně přerušované utkání plné drobných faulů. V 71. minutě posadil míč Polidar z rohového kopu přesně na hlavu Cedidly, ten ale hlavou míč trknul nad soupeřovo břevno. Další zakončení obstaral středopolař Beran, jenže míč mu sjel po noze a míč přeletěl branku Osijeku.

Čtvrt hodiny před koncem letěl do našeho vápna dobrý centrovaný balon, ale před volným útočníkem soupeře skvěle odehrál na roh stoper Tekijaški. O vítězství tak nakonec rozhodli deset minut před koncem Chorvaté. Odražený míč od Polidara napálil před naším vápnem parádní ranou do šibenice Mikolčic!

Přesto trenér Kozel tým pochválil. „V druhém poločase jsme byli odvážnější a výš napadali. Bylo to naprosto vyrovnané utkání, možná jsme měli i více ze hry. Ale bohužel v závěru nám soupeř vymetl šibenici a tím ukázal kvalitu. Soupeř měl některé hráče na opravdu velmi vysoké individuální kvalitě. Nemůžeme být spokojený s výsledkem a s tím, že jsme nedokázali vstřelit gól. Na výkonu se ale stavět dá. Určitý posun oproti posledním zápasům tam byl vidět. Bylo vidět, že kluci už mají lehčí nohy. Předtím jsme jeli furt dvoufázové tréninky. Včera i předevčírem už jsme měli jen jeden trénink. Byla to velmi dobrá prověrka a my v ní podali docela dobrý výkon,“ uzavřel náš trenér.

FK Jablonec – NK Osijek 0:1 (0:0)

Branky: 80. Mikolčic

Sestava FK Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Hurtado – Cedidla (86. Slávik), Beran (81. Souček), Nebyla, Tchanturishvili (60. Fortelný), Polidar (84. Velich) – Alegue (60. Kanakimana), Puškáč (46. Hollý)




Author Jan Bendl
Sdílet článek