Article image

V televizním utkání proti teplickému Radovi

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:0
Gambrinus liga, ne 12. 8. 2007, 20:15
Reportáž

V druhém kole nejvyšší tuzemské soutěže čeká Jablonec pikantní souboj před televizními kamerami. Náš tým se představí na trávníku na teplických Stínadlech, které od nové sezony koučuje právě exjablonecký trenér Petr Rada! Severočeské derby přenáší přímým přenosem Česká televize, program ČT4 Sport od 20hodin.

V Teplicích určitě nepanovala po skončení loňské sezony úplná spokojenost. V rozjeté sezoně převzal kádr po nemocném Marečkovi jeho asistent Bartl, ale i on dokázal tým dovést „jen“ na osmou příčku.

A tak se v létě děly v klubu velké věci. Trenérské taktovky se chopil exjablonecký trenér Petr Rada a hned se musel smířit s odchody, tak jak tomu byl zvyklý u předchozího zaměstnavatele. Tepličtí totiž prodali za úctyhodných 112 miliónů střelce Džeka do Wolfsburgu, za 23 miliónů Jirsáka do Wisly Krakov, v tomto týdnu se německému Freiburgu upsal Krmaš a velký zájem je po vydařeném světovém šampionátu do 20let také o Fenina, kterého budou v neděli sledovat zástupci předních evropských klubů přímo v hledišti stadionu. Na Stínadlech ale neopomněli kádr také vhodně doplnit, novému kouči přivedli Gašparíka z Mostu, Haška z Bohemians 1905, Smíška z Jablonce a návrat z tureckého hostování hlásil Kroupa. Na Střelnici byl ještě těsně před startem ligy uvolněn na hostování útočník Rilke.

Teplický tým se chce letos pohybovat na samém čele prvoligové tabulky a prohánět tak největší favority. Konkrétní místo však za vytyčený cíl nebylo vedením vyřčeno.

Žlutomodrému týmu se pod taktovkou nového trenéra dařilo v přípravě a výsledky z ní potvrdil také hned v prvním ligovém kole, kdy dokázal právě díky dvěma trefám opěvovaného Fenina zvítězit na Kladně 2:0.

Jablonecký celek si v podzimní domácí premiéře i s novou trenérskou lavičkou body nepřipsal, když podlehl pražské Slavii 0:1.

Loňské měření sil obou severočeských soupeřů skončilo vždy vítězstvím domácího týmu. Na podzim jsme doma zvítězili 2:1, v jarní odvetě jsme na Stínadlech bojovali skoro celý zápas v oslabení o vyloučeného Zábojníka a prohráli 0:1.

Utkání začíná v neděli 12.srpna od 20:15hodin na Stínadlech v Teplicích
Televizní přenos začíná na programu ČT4Sport od 20hodin
Delegát: Fischer
Kurzy Tipsportu: 1,95 – 1,20 – 3,10 – 1,67 – 3,60

Author Jan Bendl
Sdílet článek