Article image

Brankáře Fendricha nominace do A-týmu potěšila

Jedenadvacetiletý brankář juniorky Jablonce Vilém Fendrich bude znovu zkoušet štěstí v ligovém kádru Baumitu Jablonec. Trenér průběžně druhého týmu ligové tabulky Václav Kotal jej pro velmi dobré výkony v Juniorské lize povolal k zimní přípravě ligového A-týmu.

Mladý gólman na sebe upozornil velmi dobrými výkony v podzimní části Juniorské ligy. Však už také po posledním podzimním kole se strážce jablonecké branky dozvěděl z úst trenéra juniorského týmu Baumitu Romana Skuhravého velmi dobrou zprávu. Zimní přípravu absolvuješ s ligovým A-týmem.

„Dozvěděl jsem se to vlastně, když končila Juniorská liga. Trenér juniorky Roman Skuhravý už mi v tu dobu naznačil, že půjdu do zimní přípravy s áčkem. Takže jsem to věděl celkem brzo," říká v klidu mladý gólman.

Na neoblíbený zimní dril pod taktovkou trenéra Václava Kotala se ale těší. „Určitě to potěšilo. Bude to nádherná zkušenost a je to zase krok dopředu. Já jsem vlastně byl v zimní přípravě několikrát, ale nikdy jsem neměl možnost jet na závěrečné soustředění. Teď už to vypadá, že s týmem budu déle a bude to něco jiného, než když jsem tu byl před dvěma lety," doufá Fendrich.

Povolání mezi ligisty mu zajistily dobré výkony a zřejmě také nově vzniklá soutěž juniorek. „Ta soutěž mě hodně mile překvapila, nečekal jsem tak dobrou úroveň. Juniorská liga má svoji kvalitu, je to i tím, že chodí hodně hráčů z A-týmu. Řekl bych, že mi hodně pomohlo i to, že jsem nastupoval pravidelně. Předtím jsem totiž byl půlrok na hostování v Ústí nad Labem, tam jsem moc nechytal. Jak jsem se ale teď dostal do zápasového rytmu v Juniorské lize, hned to bylo lepší. Ta soutěž mi určitě už teď za podzim dala hodně," říká Fendrich.

Jeho současný trenér Roman Skuhravý, který vede juniorský tým Baumitu Jablonec o brankáři říká. „Právě on je z naší juniorky už připravený pro velký fotbal." Na adresu gólmana se vyjadřuje také trenér ligového Jablonce Václav Kotal. „Vilém Fendrich s námi chodil trénovat už na podzim a vypadal velmi dobře. I proto jsme se rozhodli, že vymění pozici třetího gólmana z juniorky Krásného, který je teď s národním týmem do 18 let v Rusku. Chtěli jsme, aby Fendrich chytal minimálně druhou ligu, ale prozatím jsme to vyřešili takto, bude v kádru ligového Jablonce," vysvětlil kouč Jablonce Václav Kotal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek