Article image

Jablonec míří znovu do pražského Ďolíčku

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 2. kolo ne 12. 5. 2024, 15:00
Reportáž

Finále FORTUNA:LIGY pokračuje pro Jablonec venkovním výjezdem na pražský pažit Bohemians Praha 1905. Oba týmy hájí náskok na barážové pozice a sestupující příčku ligové tabulky.

Pražané vedou tabulku Skupiny o záchranu s 35 ligovými body. Na první barážovou pozici mají aktuálně náskok osmi bodů. Za jisté konstelace výsledků tak už mohou v neděli mít prvoligovou jistotu, k tomu ale potřebují v neděli porazit náš Jablonec. V prvním kole nadstavbové části ale vršovičtí fotbalisté padli v Českých Budějovicích, kde inkasovali v páté minutě nastavení rozhodují branku na 1:2 a nastartovali tím Jihočechy. „Jako bychom dostali ránu palicí. Ztratit utkání v poslední vteřině a ještě z řešitelné situace, to je hodně smutné,“ konstatoval naštvaný kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Jablonec v prvním kole nadstavby doma dvakrát prohrával s Karvinou a hra se mu nedařila. Pomohl si ale dvěma standardními situacemi, kterými dokonal důležitý závěrečný obrat z 1:2 na 3:2! Důležité tři body pomohly Jablonci udržet dvanáctou příčku s dvoubodovým náskokem na třinácté Pardubice. Od první barážové pozice tak zůstává našemu týmu stále šestibodový rozestup. V neděli však bude trenér Látal v hlavním městě postrádat kromě marodů i vykartovaného stopera Tekijaškiho. Cíl je jednoznačný - uspět na Bohemce a přivézt minimálně bod, ale budeme určitě chtít tři body. Bude to složitější v tom, že Bohemians nevyhráli v Českých Budějovicích a budou chtít doma podat lepší výkon. Nečeká nás určitě jednoduchý soupeř, jsou bojovný a v Ďolíčku, jak je zvykem, je poženou lidi. Myslím si, že to nebude vůbec jednoduchý zápas,“ říká před nedělním zápasem asistent trenéra Tomáš Čížek. Několikrát se nám v sezóně stalo, že jsme dobře rozjetý zápas v závěru ztratili. Naopak v prvním kole skupiny o záchranu jsme zvládli v závěru zápasu s Karvinou otočit skóre v náš prospěch a přineslo nám to důležité tři body. A takový obrat pomůže týmu i psychicky. „Nejvíc nám to pomohlo v této situaci, kde jsme. Přišlo to asi v pravý moment. Bylo vidět, že na hráčích je deka, úplně si nevěřili. Tímhle si ukázali, že pokud makáš do konce zápasu, tak jde zvrátit jakýkoliv výsledek. Určitě to nám i hráčům vlilo novou krev do žil a věřím tomu, že teď to bude ještě lepší," vzpomíná na dramatický obrat Tomáš Čížek.

Jablonci se ale letos proti Klokanům nedaří, na Střelnici prohrál i přes podzimní převahu 0:1 a v jarní odvetě na konci března padl v Ďolíčku 0:2. Celková ligová bilance těchto soupeřů však vyznívá ve prospěch týmu ze severu Čech, ten zvládl 22 zápasů vítězně, 10 klání skončilo remízou a 11 zápasů vyhráli hráči Bohemians. Jak dopadne 44. vzájemný ligový duel u Botiče?


Utkání začíná v neděli 12. května od 15 hodin v Ďolíčku v Praze Vršovicích

Rozhodčí: Petřik – Váňa, Pečenka (Ulrich)

VAR: Zelinka

AVAR: Leška


Author Jan Bendl
Sdílet článek