Article image

Strašně cenné vítězství, těšil obrat na Bohemce trenéra Kozla

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Chance Liga, 6. kolo so 24. 8. 2024, 14:30
Reportáž

Další tříbodový zisk z Prahy potěšil jabloneckého kouče Luboše Kozla. Jablonec může těžit z pevné obrany, která v úvodních šesti kolech inkasovala jen čtyři branky.

Domácí lodivod Jaroslav Veselý byl po zápase naštvaný. „Jsem strašně zklamaný a naštvaný. Nezasloužili jsme si prohrát, vždyť jsme měli asi 26 zakončení. Ale i Jablonec měl šance. Oba týmy si vytvořili spoustu příležitostí. Útoky dominovali nad obranami. Vedli jsme z penalty, ale nás zmrazil gól na 1:1. Po něm měl Jablonec i další šance. Do druhé půle jsme do toho vstoupili dobře, jenže jsme nedokázali využít naše sólové nájezdy. I proto si myslím, že to utkání mělo skončit minimálně remízou. Jenže nemáme nic. Hráčům budu vyčítat lehkovážnost vzadu. Dali jsme gól jen z penalty, měli jsme dát i ze hry. Hlavně proto jsem naštvaný,“ zdůraznil trenér Bohemians.

Jablonecký kouč Luboš Kozel byl po dalším tříbodovém zisku z Prahy opět spokojený. „Dnes to nebyly ideální podmínky pro fotbal, ale jsou stejné pro oba mančafty. Nesmírně si vážíme tohoto výsledku, je to cenné vítězství. Přitom jsme do zápasu nevstoupili příliš dobře. Hlavně na levé straně jsme se necítili. Bohemka byla lepší a šla do vedení z penalty. Celý týden jsme se připravovali na rychlost Matouška, Drchala a Yusufa, jenže při penaltě jsme tam nic z toho, co jsme si říkali, neudělali. Ale cením si toho, že jsme se dokázali zvednout. Možná nám v tom pomohla i pauza na pití. Pak jsme si pomohli standardkou a po vyrovnání jsme byli lepší. Na začátku druhé půle nás Bohemka přitlačila, ale Kanakimana strhl vedení na naši stranu. Domácí nás poté přitlačili, snažili jsme se být nebezpeční alespoň do protiútoků. Podržel nás brankář Hanuš. Závěr byl na jednu branku, ale ubránili jsme to, je to strašně cenné vítězství,“ uvedl Kozel. Jablonecké trenéra zatím těší předvedená hra, naše obrana inkasovala v šesti zápasech jen čtyři branky. „Organizace obrany je slušná. Věřím, že naše mužstvo si teď i víc věří, inkasovaný gól už s námi tolik nezacloumá než předtím. Vědomí toho, že se nepoložíme, to je strašně důležité,“ těší jabloneckého trenéra.


Author Jan Bendl
Sdílet článek