Article image

Ostravští pískali na Martince. Nevykolejilo mě to, řekl

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:0
Chance Liga, 2. kolo ne 28. 7. 2024, 17:00
Reportáž

Při každém kontaktu Jakuba Martince s míčem v zápase 2. kola Chance Ligy ve Vítkovicích se z ostravských tribun ozýval pískot. Proč tomu tak bylo, to ale jablonecký obránce vysvětlit nedokázal ani v pozápasovém rozhovoru.

Baník udělal oproti čtvrtečnímu poháru hned sedm změn v sestavě. Ale vám se toho nepodařilo využít.

Samozřejmě bylo znát, že tam měli jiné kluky a vyměnili sestavu. Ale nemyslím si, že by to byl nějaký velký rozdíl. Oni mají útok ve velmi dobré kvalitě i na lavičce. První poločas jsme měli vyřešit nějaké pološance líp, tak abychom trefili bránu. Mrzí to, protože rozhodla jedna akce, z které jsme inkasovali.

Před rozhodujícím gólem jsme byli na útočné polovině soupeře. Došlo tam ke ztrátě balonu a rychlému brejku. Byla tam chyba v komunikaci s Beranem?

Myslím, že jsem tam předskočil Erika (Prekopa) a asi jsem dal pomalejší přihrávku. Bery (Beran) to asi nečekal. Tu přihrávku jsem dával já a mně jí vypíchli. Mrzí mě to, protože ten jeden gól všechno rozhodl. Mohli jsme si odvést aspoň bod. Takhle Baník vyhrál 1:0 a musíme jim pogratulovat.

Proč na tebe diváci od začátku pískali při každém kontaktu s míčem?

To kdybych věděl, tak bych vám to řekl. Moc nevím. Byly tam dva fauly na mě, fanoušci si asi mysleli, že nebyly a že jsem to přisimuloval. Neudělal jsem žádné gesto nic pro ně. Asi si na mně potřebovali vylejt nějakou zlost. Ale to je fotbal, vždycky si vyberou někoho.

Jak se pak hraje, když víš, že při každém tvém kontaktu s míčem se rozezní pískot z tribun. Neznervózňovalo tě to?

Neřekl bych, asi to k tomu patří. Mají tu skvělou atmosféru a když sem přijede jiný tým, tak si vyberou někoho jiného. Už sem pár takových zápasů odehrál, je to nepříjemné, ale že by mě to nějak vykolejilo, to ne.

Loni jsi hrál univerzála někdy i na samém hrotu útoku, letos je tvoje role opět v obraně?

Bavili jsme se o tom s trenérem, která bude letos moje pozice. Kdybychom měli náhodou méně útočníků, tak je tam i varianta ofenzivnější. Když to vyplyne ze situace a budu potřeba na hrotu, tak se budu snažit i tam. Momentálně je moje pozice ale vzadu. Čekal jsem, že v závěru se na hrot dostanu i dnes, už jen kvůli tomu pískání, bych rád ten gól dal. Ale bohužel.

Nesedí ti to více ve středu hřiště než zprava, kde jsi byl dnes?

Pravého stopera jsem hrál před dvěma lety. Myslím si, že mi to více vyhovovalo, protože jsem mohl balon více vyvážet. Nevadí mi ani ta střední pozice, hráli jsme to tak i v přípravě. Není to špatný styl, co hrajeme, takže není proč to měnit.


Author Jan Bendl
Sdílet článek