Article image

Kozel: V ofenzivní části jsme nepodali dobrý výkon

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:0
Chance Liga, 2. kolo ne 28. 7. 2024, 17:00
Reportáž

Jablonecký kouč Luboš Kozel byl na ostravském stadionu ve Vítkovicích zklamaný z konečného výsledku a porážky. Dle jeho soudu rozhodla jedna brejková situace, kdy jsme propadli na útočné polovině soupeře.

Domácí lodivod Pavel Hapal měl po anglickém týdnu radost z prvního vítězství v ligové soutěži. „Jsou to pro nás velice cenné body. Udělali jsme dost změn, chtěli jsme ty hráče vyměnit, protože teď máme náročný program a čeká nás cestování. Hlavně v prvním poločase nám chyběla hra dopředu, moc nám to nešlo a nefungovalo to. Do druhého poločasu jsme udělali nějaké změny, dali gól a mohli přidat i druhou branku. Ale jsem rád, že jsme odehráli konečně zápas s nulou. Jablonci jsme tam dokázali vyblokovat asi tři střely. Vzadu jsme žádnou závažnější chybu neudělali. Byli jsme sice nepřesní, byla tam změna rozestavení, ale hráči to odpracovali. Panuje u nás spokojenost s výsledkem, se hrou už méně,“ připustil ostravský kouč.

Těsnou porážku ve Vítkovicích rozebíral náš kouč Luboš Kozel následujícími slovy. „Jsem zklamaný z výsledku. Přijeli jsme potvrdit dobrý výkon z prvního kola a odvést si nějaké body, ale to se nám nepodařilo. Bylo pro nás překvapením, že domácí udělali tolik změn. Chtěli jsme napadat domácí rozehrávku. V ofenzivní části jsme ale nepodali dobrý výkon. Směrem dozadu to šlo, vyrovnali jsme s náběhy útočníků a hráli dobře dozadu. Výstavba nám šla - někdy hůř, někdy lépe. Ale třicet metrů před bránou nám to končilo, bohužel. Variant dopředu moc nemáme, máme dost zraněných. Největší šanci jsme měli po dvou brejcích Kanakimany, po jednom z nich si domácí mohli vstřelit i vlastní branku. Ale rozhodl laciný inkasovaný gól. Bylo to po našem autu, kdy jsme nedokázali zastavit rychlý útok domácích a Ewerton ten zápas rozhodl. U gólu jsme tam špatně řešili už ten samotný aut. Poté to šlo určitě ještě přerušit. Mrzí nás, že si nevezeme domů nic,“ hodnotil těsnou porážku jablonecký trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek