Article image

V sobotu odstartujeme na Střelnici ligu s Mladou Boleslaví

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
2:0
Chance Liga, 1. kolo so 20. 7. 2024, 14:30
Reportáž

Týden po skončení mistrovství Evropy se roztáčí kola nového ročníku tuzemské fotbalové soutěže. Nově pod názvem Chance Liga odstartuje Jablonec svou jubilejní třicátou ligovou sezonu v řadě domácím duelem s Mladou Boleslaví.

Boleslavští fotbalisté přetlačili v závěru loňské sezony v souboji o Konferenční ligu Hradec Králové a po pěti letech se opět představí v evropských pohárech. Los jim v 2. předkole Konferenční ligy přisoudil litevskou hvězdu Transinvest. K tomu, aby se Středočeši prokousali až do hlavní fáze soutěže, kterou si poprvé zahraje 36 týmů, musí zvládnout tři předkola. Evropské boje odstartují ve čtvrtek mezi prvním a ligovým kolem.

V klubu z města automobilů tak rozhodně nepanoval v létě klid. Novým klubovým šéfem se stal David Trunda. „Vidím tu obrovský potenciál k rozvoji,“ dodal nový většinový vlastník. V Boleslavi se hodlají zaměřit na stabilizaci klubu, investici do zázemí i práci s fanoušky. Kabinu v létě okysličilo hned několik příchodů. Jmenovitě stoper Králík z Českých Budějovic, záložník Dukly a syn našeho trenéra David Kozel, další záložníci Kodad z Ústí nad Labem a Dancák z Hradce Králové, brankář Floder z Chrudimi a na hostování z pražské Sparty Středočeši přivedli obránce Vydru. Smlouvu prodloužil také mladoboleslavský matador Matějovský.

POJĎ NA LIGU! V SOBOTU CHYSTÁME I FANZONU

Nemálo změn se odehrálo také v týmu Jablonce. Ten se rozhodl změnit trenéra i větší počet hráčů. „Odešlo sedm hráčů a šest přišlo. Došlo k poměrně velké personální obměně. Věříme, že teď bude mužstvo mladší, hladovější a bude hrát i trochu jinak,“ říká před startem nového ligového ročníku nový kouč Jablonce Luboš Kozel.

Jablonec odehraje se středočeským týmem v sobotu na Střelnici 41. ligový duel. Dosavadní bilance je nakloněná našemu soupeři. Boleslavští totiž z čtyřiceti klání vyhráli 17 duelů, dalších 14 zápasů skončil smírně remízou a 9 soubojů ovládl Jablonec. Nejčastějším výsledkem těchto soubojů je remíza 1:1, která se zrodila hned 11x.


Utkání začíná v sobotu 20. července od 14:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Radina Marek - Volf Michal, Pečenka Jiří

Delegát: Míka Ladislav, Andrejs Václav

VAR: Černý Dalibor

AVAR: Nádvorník Ivo


Author Jan Bendl
Sdílet článek