Article image

Nováček Martin Cedidla: Na prvním místě mám týmový úspěch

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Viktoria Žižkov
1:1
Přípravná utkání, přát. út 25. 6. 2024, 16:00
Reportáž

Zlínský odchovanec Martin Cedidla ve 22 letech opustil rodný klub a zamířil do Jablonce. V přípravném utkání s Viktorií Žižkov vedl náš tým s kapitánskou páskou a byl autorem jediného gólu Jablonce.

Přicházíš ze Zlína, který vstřebává těžký sestup z prvoligové soutěže. Bylo těžké to rozdýchat?

Upřímě bylo. Nesl jsem to ještě dvakrát tak hůř, protože jsem Zlíňák. Narodil jsem se tam a odehrál jsem tam všechno od mala. Po sestupu se mi nechtělo pomalu vycházet ani z domu. Ale život jde dál.

Jak se rodil tvůj přestup do Jablonce?

V kontaktu s Jabloncem už jsem byl před koncem sezony, ale to ještě nebylo nic zásadního. Další kontakt přišel zhruba po týdnu volna. Tam už jsme se začali bavit o podmínkách a nakonec našli společnou řeč.

Dnes jsi vedl náš tým do druhého přípravného zápasu s kapitánskou páskou a navíc vstřelil i jediný gól Jablonce. Asi víš, co tě teď čeká.

Kluci už mi říkali, že to bude trochu dražší (smích). Uvidíme jakou cifru mi tam napíšou a co budu muset zaplatit.

Jaký to byl zápas proti druholigové Viktorii Žižkov?

Zkoušeli jsme v něm nové rozestavení, trénovali jsme to zatím jen dva dny. Zatím jsi na sebe zvykáme, jsou tady noví kluci. Pomalu se sehráváme. Vedli jsme, bohužel na konci jsme inkasovali poměrně lehký gól. Ale je to jen příprava, do startu ligy je ještě času dost.

Tvůj gól byl po nacvičené akci? Jakub Martinec ti tam adresoval dobrý dlouhý pas.

Bavili jsme se o tom a párkrát to i zkoušeli. Úplně nacvičená situace to ale nebyla.

Jak se zatím rozkoukáváš v jabloneckém prostředí?

Jsem tady chvilku, nějakých pět dní. Kluci mi říkali, že tady moc slunce nesvítí, ale počasí zatím vychází (úsměv). Z pěti dní tu čtyři svítilo. Zatím jsem spokojený. Uvidíme jak to bude dál pokračovat.

Co od angažmá na Střelnici očekáváš?

Hlavně bych chtěl, aby se dařilo Jablonci tak, abychom udělali nějaký týmový úspěch. S tím pak jdou ruku v ruce i osobní úspěchy. Chtěl bych, abychom se posunuli a s klukama nehráli skupinu o záchranu. Věřím, že přinejmenším to střední skupina bude. Ale věřím, že máme na to, hrát i první šestku. Takže na prvním místě mám týmový úspěch a časem se pak třeba i posunout dál.


Author Jan Bendl
Sdílet článek