Article image

Látal: Když uděláme takové chyby, tak bohužel

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:3
MOL CUP, ČF út 2. 4. 2024, 18:00
Reportáž

S výkonem v první půlhodině pohárového klání s Viktorií Plzeň byl spokojený jablonecký kouč Radoslav Látal. Jablonec poté dvakrát rychle inkasoval a bylo prakticky po zápase.

S postupem svých barev byl po zápase spokojen hostující kouč Miroslav Koubek. „Začátek byl ale mínus. Jablonci se povedlo nám vytáhnout halvbeka. Domácí tam měli závary. Vadily mi odražené míče, které ještě Jablonec stačil opakovaně zakončovat. Zlobil jsem se tam na náš střed, který měl tohle vykrýt. Pak jsem ale dali dva góly v rychlém sledu a odskočili Jablonci. Věděli jsme i o poločase, že ještě není nic vyhraného a chtěli jsme vstřelit další branku. Po změně stran nás domácí trochu zaskočili rozestavením, tam jsme měli problémy. Moje mužstvo ale bylo dnes zaťaté a šlo za výhrou. Oba kraje jsme dneska měli výborné, byl to jeden z elementů, který rozhodl zápas. Pomohli nám i hráči, kteří se vrátili do sestavy. Z týmu bylo už před zápasem cítit, že není možnost opravy a že si za výhrou jde. Řekl bych, že jsme i uplatnili evropské zkušenosti, které nabíráme za pochodu a kluci z nich čerpají,“ konstatoval trenér postupujícího celku.

Domácí lodivod Radoslav Látal byl spokojený s výkonem svých svěřenců jen do první inkasované branky. „Do té doby jsme hráli tak, jak jsme chtěli, ze zabezpečené obrany a na brejky. Do té doby to byl vyrovnaný zápas. Bohužel, pak jsme si dali vlastní branku a vzápětí nám Štěpánek zaspal při bránění. Nehrajeme špatně, ale dopouštíme se stále individuálních chyb a díky tomu bylo v poločase po zápase. Nechci shazovat výkon Viktorie, ale dneska se s ní dalo hrát. Byl to do té doby vyrovnaný zápas. Bohužel, když uděláme takové chyby. Plzeň se opět mohla opřít o Chorého, je to pro ní důležitý zápas. Vidíte, chyběl jim v ligovém zápase s Libercem a jak to dopadlo,“ uvedl Látal.

Jeho tým neskládal zbraně ani po poločasové pauze. „Chtěli jsme, opticky nějak vypadáme, ale neměli jsme ani šanci. Dostaneme se tam nějakými centry. Ale dáváme tam zbytečně nějaké bochánky, tam to musí jít do kapsy,“ má jasno kouč, kterého nadále trápí obrovská marodka.

„Jsme totálně bez útočníků. Mimo je Krulich i Drchal. Nevypadá to moc dobře ani s dalšími. Nejvíc nám chybí asi Nebyla, ten bude dlouhodobě mimo s kolenem. Jeho absence nám nabořila střed hřiště, hned nám tam chybí rychlost a je to vidět. Se svalovým zraněním jsou mimo Černák, Pleštil i Polidar. Trest má Hurtado. Musíme se snažit dostat nějak do pohody a ten kádr zkusit konsolidovat,“ ohlíží se za raněnými Látal.

Jablonecký kouč poté pochválil Filipa Součka, který se v tíživé situaci dobře zhostil postu zastupujícího stopera. „Není to jeho post a prozatím se nedopustil větší chyby. Hraje soustředěně a koncentrovaně,“ našel alespoň nějaké pozitivum Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek