Article image

Správné rozhodnutí, uznali aktéři odloženého zápasu

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:3
MOL CUP, ČF út 2. 4. 2024, 18:00
Reportáž

Úterní čtvrtfinálový zápas mezi Jabloncem a Viktorií Plzeň musel být pro špatnou viditelnost a hustou mlhu odložen. Kdy bude stanoven náhradní termín a jak situaci viděli samotní aktéři zápasu?

Hlavní rozhodčí utkání Dalibor Černý rozhodl o odložení deset minut před řádným výkopem. „Dívali jsme se i na předpověď počasí, ale ani ta nebyla příznivá. Na hrací plochu se snesla hustá mlha, která neustupovala. Nebyl ani předpoklad, že by se v řádu minut situace změnila a mohlo se začít v utkání. Dobře bylo vidět maximálně tak na dvacet metrů. Z tohoto důvodu jsem rozhodl o odložení. O termínu sehrání bude teprve rozhodnuto. Konzultovali jsme to s vedoucími týmů, oba se shodli, že jsou to neregulérní podmínky pro fotbal,“ informoval bezprostředně po rozhodnutí hlavní arbitr.

Tiskový mluvčí FK Jablonec Martin Bergman dále konstatoval, že nový termín pro čtvrtfinále se teprve bude hledat. „O náhradním termínu zápasu musí rozhodnout řídící orgán soutěže, protože oba kluby se po odložení nedohodly na novém termínu. Řešilo se více termínů, ale s ohledem na nabitý program Plzně, bylo těžké najít nějaké okénko. Termínová listina je hodně nabitá. Uvidíme, s jakým řešením přijde řídící orgán,“ uvedl tiskový mluvčí Jablonce.

Jablonecký záložník Miloš Kratochvíl byl do poslední chvíle připraven k zápasu nastoupit. „Všichni jsme chtěli hrát. Ale my ani fanoušci by nic neviděli. Mlha tu sice byla od rána, ale trochu jsme doufali, že to zmizí. Chtěli jsme hrát i proto, že teď předvádíme dobré výkony. Na začátku tréninku jsme aspoň viděli k rohovým praporkům, ale pak si to sedlo úplně a nebyly vidět ani ty rohové praporky. Bylo by to neregulérní,“ uznal verdikt hlavního arbitra jablonecký záložník.

Rozhodnutí o odložení vzali i hosté, jmenovitě záložník Lukáš Kalvach. „Když už jsme tu byli, tak jsme chtěli hrát. Podmínky ani hřiště nebylo optimální k tomu hrát. Podvědomě jsme doufali, že by se hrát mohlo. Ale signály už jsme měli, když jsme přijeli a vše napovídalo tomu, že se hrát nebude. I terén byl takový měkký a mazlavější, klouzalo by to. V kombinaci s tou mlhou, je dobře že se to odložilo. Komplikace to pro nás je, ale naštěstí cesta sem není zas tak dlouhá,“ řekl před odjezdem svého týmu střední záložník Viktorie.


Author Jan Bendl
Sdílet článek