Article image

V úterý na Střelnici bitva o semifinále MOL Cup!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:3
MOL CUP, ČF út 2. 4. 2024, 18:00
Reportáž

Už v úterý navečer pokračuje v Jablonci tuzemská pohárová soutěž čtvrtfinálovým zápasem, na pažitu jablonecké Střelnici se představí FC Viktoria Plzeň! Který z týmů se prokouše do semifinále MOL Cupu?

Z osmi čtvrtfinalistů už je znám první semifinalista. O víkendu se z postupu radovali po souboji druholigových týmů Opavy a Dukly Praha fotbalisté Slezského fotbalového klub. Kdo se připojí mezi TOP čtyři týmy letošní pohárové soutěže?

Jablonci los nadělil těžkého protivníka v podobě Viktorie Plzeň. Koubův tým letos dál bojuje na třech frontách. V lize drží třetí příčku za pražskými „S“. Na evropské scéně předvedli Západočeši na podzim famózní kousek, když vyhráli skupinu s Dynamem Záhřeb, Astanou a Balkani bez ztráty jediného bodu! Tuzemský MOL Cup načali Plzeňští až ve 3. kole na půdě divizních Mariánských Lázních, odkud si odvezli drtivou výhru 10:0. V osmifinále poháru pak museli Viktoriáni otáčet vývoj na půdě prvoligové Sigmy Olomouc, kterou nakonec porazili 3:1. „Pohár bereme velmi vážně a uspět v něm je jeden z cílů, který jsme si dali,“ říká záložník Pavel Šulc, jenž při loňském hostování oblékal jablonecký dres.

Náš Jablonec při pohárové cestě nejdříve vyhrál 5:1 na Admiře Praha, na mále měl poté v Domažlicích, kde ale zvládl pokutové kopy po remíze 1:1. Cestu do jarní části soutěže si potom Látalův celek prorazil výhrou 2:1 na pažitu Českých Budějovic. „Pro Jablonec je vždy priorita dojít v poháru co nejdál. S postupem do čtvrtfinále spokojenost je, i když to nebyly jednoduché zápasy. Určitě budeme chtít Plzeň potrápit. Nebudeme nic šetřit a jdeme do toho naplno. V poháru si musíme věřit na každého soupeře, je to o jednom zápase,“ říká před úterním zápasem asistent trenéra Tomáš Čížek, který pamatuje jako hráč triumf s Jabloncem v roce 2013.

Který z týmů bude v úterní podvečer brát postup do semifinále?


Utkání začíná v úterý 27. února od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Černý Dalibor - Hájek Kamil, Podaný Marek

Delegát: Teuber Ivan, Neuberg Jiří

VAR: Machálek Jan

AVAR: Machač Lukáš


Author Jan Bendl
Sdílet článek