Article image

Chramosta: Po zápase převládalo zklamání, ale jsem na nás hrdej

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
4:3
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 11. 2. 2024, 18:00
Reportáž

Tři branky na půdě soupeře, přesto ani tento počin nestačil na ligové body. Útočník Jan Chramosta přispěl ke gólové přestřelce jedním gólem. Po zápase chválil tým a viděl pozitiva.

Honzo, jak jsi viděl gólovou přestřelku s hořkým koncem pro naše barvy?

Jsem na nás hrdej. Myslím si, že jsme se Slavie vůbec nezalekli a měli s námi dost problémů. Hodně dlouho jsme tu sahali po bodu. Bohužel, nakonec to skončilo nejhorším možným způsobem, když jsme inkasovali z posledního možného rohového kopu. Proto teď u nás převládá samozřejmě zklamání.

Diváci se bavili od samého začátku, během pětadvaceti prvních minut padlo hned pět branek!

Začátek byl fakt blázinec. To jsem jako fakt nezažil, bylo to nahoru dolů. Oba týmy byly nebezpečné, až pak se to trochu uklidnilo. V kabině jsme si řekli, že se s nimi dá hrát. Osahali jsme si to, povedl se nám i nástup do druhé půle a vyrovnali jsme na 3:3. Poté Slavie převzala iniciativu. Lítaly nám tam nějaké balony. Dlouhou dobu jsme měli i štěstí. Ale zasloužili jsme si ho, byli jsme obětaví, hráli jsme jeden za druhého. Měli jsme tam i nějaké nebezpečné situace, které jsme bohužel nedotáhli. Škoda až té poslední situace.

Může vás i přes porážku povzbudit takový výkon s aspirantem na titul?

Hlavně nám neuškodí. Ale ono je to ošidné, možná mi bylo minule líp, když jsme tu prohráli 1:5 než teď prohrát gólem v sedmé minutě nastavení. Musíme si z toho vzít to dobré a připravit se na příští týden. Ale s Budějovicemi to bude úplně o něčem jiném.

Na podzim jsme měli problémy s produktivitou, dnes hned tři góly na půdě soupeře.

Tohle je určitě také pozitivum. Nepamatuju si tým, který by dal na Slavii tři góly. Oni vždy minimálně inkasují a mají jednu z nejlepších obran v lize. Tři góly svědčí o tom, že kvalitu máme a góly jsme schopni dávat.

Jenže když už třikrát skórujeme venku, o to víc mrzí, že z takového zápasu nemáme nakonec ani bod.

Je to hrozný. Osobně jsem tu uhrál jen jednu remízu 3:3. Když jsem dneska koukal v 90. minutě na světelnou tabuli, tak jsem si na to vzpomněl, byl to asi můj první zápas na Slavii. V tu dobu jsem si říkal, kéž bychom to zopakovali i dnes. Ale bohužel. Je potřeba se z toho teď oklepat, vzít si z toho to pozitivní a připravit se na Budějovice.


Author Jan Bendl
Sdílet článek