Article image

B-tým finišuje přípravu, start ČFL se blíží

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
4:3
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 11. 2. 2024, 18:00
Reportáž

Už začátkem března odstartuje jarní odvetná část třetí ligy. Na její start se pod vedením trenérů pilně připravují hráči jablonecké rezervy.

Kádr trenéra Benjamina Vomáčky tráví zimní přípravu v ryze domácích podmínkách. „Tréninkové dávky jsou pro hráče náročné, ale fotbalisté k nim přistupují zodpovědně a poctivě. Kluci pracují velmi dobře,“ prozrazuje z realizačního týmu naší rezervy Robert Samko.

Hráči už odehráli tři přípravná utkání. V prvním z nich jablonecká rezerva prohrála doma vysoko 1:6 s Královým Dvorem. Zkušený hostující mančaft trestal každou chybu našich barev. Jablonečtí hráči se v tomto utkání museli vyrovnat se značnou únavou z tréninků a v zápase samotném se to i projevilo. Přesto byl z jejich strany duel odmakán, ač hráče nohy neposlouchaly tak, jak by sami chtěli.

V druhém herním testu se Jablonec B představil na půdě pražského Motorletu, kde prohrál 2:3. V tomto duelu už měl Jablonec jasnou převahu, která ale nebyla pořádně zúročena střelecky. I v tomto zápase Jabloneckým vázla obranná fáze a soupeř dokázal individuální chyby našich hráčů nakonec i potrestat.

Třetí duel Jablonec odehrál v domácím prostředí proti Pěnčínu. Utkání jsme zvládli herně i výsledkově. V zápase samotném se projevil dril trenérů Vomáčky a Justa. Jablonečtí Pěnčín uběhali, vytvořili si řadu šancí a to z nich ještě řada příležitostí zůstala nevyužita. Pěnčín vzdoroval zhruba dvě třetiny zápasu, pak se projevil rozdíl dvou tříd i natrénovanost a Jablonec nakonec zvítězil hladce 4:0.

Další přípravný zápas čeká na náš B-tým v sobotu 10. února, kdy se ve Vrchlabí utká s rezervou Sparty Praha. Start ČFL se blíží, první boje vypuknou 1. března.

Do přípravných zápasů zasáhli následující hráči:

Brankáři: Reiner, Myška

Hráči do pole: Werani, Hušek, Vosahlík, Malý, Diviš, Melka, Hanzlíček, Kubín T., Kubín M., Bím, Phan, Velich, Gaši, Novotný, Svoboda, Kubát, Breda, Ritter

Výsledky přípravných zápasů:

  • FK Jablonec B - Králův Dvůr 1:6
  • Motorlet - FK Jablonec B 3:2
  • FK Jablonec B – Pěnčín 4:0

Author Jan Bendl
Sdílet článek