Article image

Ve druhém zápase porážka 1:2

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Novi Pazar
1:2
Přípravná utkání, přát. út 30. 1. 2024, 15:00
Reportáž

Ve druhém přípravném utkání na soustředění v Turecku jsme nestačili na 5. tým srbské ligy FK Novi Pazar. Po prvním dějství byl stav 1:1, ale ve druhém poločase jsme inkasovali na konečných 2:1.

V úvodních minutách zápasu se stalo plno věcí. Hned ve 2. minutě byl ve vápně našeho soupeře sražen k zemi Vakho, ale sudí penaltu nepískal. Vzápětí se Novi Pazar dostal do nevinné akce, která skončila dvojitým zakončením kapitána Soumaha a stav byl 1:0. Krátce na to jsme se dostali opět do vápna soupeře, kde byl podražen tentokrát Krulich, ale ani tentokrát se píšťalka neozvala.

Postupem času jsme přebírali iniciativu a začali být více na míči, ale chyběla nám finální fáze. Ve 23. minutě postupoval Alegue k vápnu, kde byl faulován a dostali jsme výhodu volného kopu z dobré pozice. Míče se ujal Filip Souček a pravačkou kroutil míč na zadní tyč a těsně minul šibenici. O chvíli později jsme zahrávali rohový kop, po kterém jsme měli násobné zakončení, ale obrana dokázala ustát tyto nebezpečné momenty. Další z řady rohových kopů přišel ve 43. minutě. Míč letící na zadní tyč se odrazil k Alexisovi, který trefil přesně šibenici - 1:1.

Se čtyřmi změnami v sestavě jsme zahájili druhý poločas: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Tekijaški - Souček D., Souček F., Hübschman, Náprstek - Drchal, Krulich, Alegue. Ve druhém poločase byl soupeř ze začátku aktivnější a hned v 50. minutě zvonilo břevno po rohovém kopu. Větší šance se ale delší dobu neobjevovaly ani na jedné straně. V 60. minutě byla k vidění nefotbalová záležitost. Krulich byl v souboji o míč a soupeř sevřel balon mezi nohy, čímž Krulichvoi zamezil hrát. Následoval zřejmě kontakt a začala strkanice obou týmů. Po uklidnění emocí jsme prostřídali další hráče - Chramosta a Kanakimana nahradili Krulicha a Alegueho.

V 70. minutě opak soupeř podnikl rychlou akci po pravé straně a prudký centr před brankou našel nabíhajícího hráče, srbského týmu, který zavěsil pod břevno na 2:1. Dlužno dodat, že situace byla ve výrazném ofsajdu. Ve zbylém čase jsme se snažili dostávat do lepších pozic pro zakončení, ale nedařilo se nám překonat soupeřovu obranu.

"První půlka byla dá se říct v pořádku, i když jsme inkasovali gól z takové nevinné akce. Pak jsme hráli velmi dobře, bohužel naše finální fáze nás trápí, o tom se bavíme už delší dobu. Ale myslím, že výkon nebyl špatný, tlačili jsme, dostávali jsme se do šancí. Měla tam být i penalta, ale to teď v přípravě není tak podstatné. Ve druhém poločase jsme dali šanci i klukům, co přišli z béčka, prostřídali jsme to. V sobotu nás čeká generálka, tak jsme chtěli hráče ještě protočit, ať mají minutáž v áčku. Ve druhém poločase nás soupeř přehrával a zvítězil," hodnotí utkání trenér Radoslav Látal.

FK Jablonec - FK Novi Pazar 1:2 (1:1)

Branka Jablonce: 43. Alegue.

Jablonec I. pol.: Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Martinec - Vakho, Houska, Souček F., Polidar - Alegue, Krulich, Pleštil.

Jablonec II. pol.: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Tekijaški (75. Karban) - Souček D. (81. Gaši), Souček F., Hübschman, Náprstek - Drchal, Krulich (65. Chramosta), Alegue (65. Kanakimana).


Author Redakce
Sdílet článek