Article image

Chtěli jsme vyhrát, ale nezvládli jsme to, smutnil Kratochvíl

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Karviná
0:0
FORTUNA:LIGA, 19. kolo so 16. 12. 2023, 15:00
Reportáž

Kapitán Jablonce Miloš Kratochvíl byl po posledním zápase roku 2023 a bezbrankové remíze zklamaný. Po zápase přiznal, že náš tým nehrál, co chtěl a v jeho hodnocení převažovalo pozápasové zklamání.

Jaký to byl zápas?

Těžký a vyrovnaný. Z naší strany to nebylo úplně povedené. Nebylo to to, co jsme chtěli. Chtěli jsme to zvládnout za tři body, ale to se nepovedlo. Spokojeni tak být nemůžeme.

Chyběl hře nějaký moment překvapení?

Asi jo. Oni byli zalezlí, nechali nás rozehrát. Ale na druhou stranu, my jsme měli hrát rychleji, u vápna si dovolit jeden na jednoho. V prvním poločase tam byla spousta akcí, které jsme měli řešit jinak. Druhý poločas už z naší strany nebyl dobrý vůbec.

Hráli jste proti exjabloneckému útočníkovi Martinu Doležalovi, jaké to bylo?

Přiznám se, že na tom hřišti je mi to jedno, jestli proti mně stojí Doli (Martin Doležal) nebo kdokoliv jiný. Samozřejmě jsme ho všichni strašně rádi viděli. Ti z nás, co ho pamatují, vědí, že jsme s ním měli dobrej vztah. Ale na hřišti je on dost nepříjemnej. Nebylo to s ním jednoduché. Aspoň, že nám nedal gól. Protože to se tak někdy stává v takových zápasech.

Souhlasíš, že to nebylo zrovna pohledné utkání?

Souhlasím, určitě. Vůbec tomu nepomohl ani terén. Bylo hrozně složité na takovém hřišti nějak kombinovat. Asi se na to nekoukalo nejlépe. Pomalu jsme to obehrávali.

Je těžké na takový terén vybrat správné obutí?

S tím neuděláte nic prostě. Vezmete si kolíky, to je maximum, co pro to můžete udělat. Ale stejně to klouže, protože se to trhá. Někteří hráči s nízkým těžištěm toho mohou využít.

Seš rád, že je konec podzimu?

Na dovolenou se samozřejmě těšíme všichni. Ale rád moc nejsem, protože si myslím, že poslední zápasy jsme hráli docela dobře. Měli jsme formu, ke konci už jsme se trochu chytli a chtěli jsme v tom pokračovat.

Přezimuje v poslední skupině tabulky. Dnes nám nehrály do not ani výsledky týmů pod námi. Jak se díváš na naše postavení v tabulce?

Před zápasem jsme věděli, že když vyhrajeme, že bychom mohli skončit v prostřední skupině na úkor Teplic, které budou hrát na Spartě. Byl náš cíl přezimovat v prostřední skupině. Berme ale taky fakt, že Karviná měla taky nějaké šance a něco jim tam mohlo spadnout. Chtěli jsme vyhrát, ale nezvládli jsme to.


Author Jan Bendl
Sdílet článek