Article image

Látal: Byli jsme těžkopádní, klidná zima nás rozhodně nečeká

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Karviná
0:0
FORTUNA:LIGA, 19. kolo so 16. 12. 2023, 15:00
Reportáž

Jablonecký kouč Radoslav Látal toužil po třech bodech ze závěrečného zápasu s Karvinou. Jenže Jablonec se jich nedočkal a náš lodivod po zápase přiznal, že od hráčů čekal větší agresivitu a náběhy za soupeřovu obranu.

Hostující kouč Juraj Jarábek byl s výkonem svého týmu na Střelnici spokojený. „Byl to těžký zápas. Hrálo se na těžkém terénu, skákalo to. Rozhodčí hru dobře pouštěl, hrálo se agresivně, ale chyběly tomu góly. Své kluky musím pochválit, celý zápas drželi koncept, který jsme měli na Jablonec připravený. Na domácí to platilo, za celý zápas si vlastně nevytvořili vážnější situaci. Jablonec jsme nepouštěli do jejich nátlakové hry. Remíza je dle mého soudu zasloužená, i když jsme tam v druhém poločase nějaké pološance měli a něco nám tam mohlo spadnout. Je to dobrá remíza s dobrým soupeřem,“ liboval si kouč Karviné, který spoléhal na útočníka Doležala, který se tak po letech vrátil na jabloneckou Střelnici v dresu soupeře. „Martin se na tento zápas velmi těšil. Od doby co k nám přišel zhubl a ukazuje, že bude přínosem. Teď obléká naše barvy, věřili jsme, že ten zápas rozhodne,“ uvedl na adresu útočníka Doležala trenér Jarábek.

Trenér Jablonce Radoslav Látal měl ke spokojenosti v domácí derniéře hodně daleko. „Chtěli jsme tři body, ale výkon z naší strany prostě nebyl dobrý. Byli jsme těžkopádní. Nevím, jestli to bylo i stavem hřištěm. Prošel jsem se po tom trávníku a bylo to opravdu těžké, nasáklé, spodek byl tvrdý, hodně to čvachtalo. Ale to nás neomlouvá. Nefungovalo nám to, v poločase jsme se to snažili oživit. Ale ani střídající hráči příliš nepomohli, chtěli všechno moc do nohy, nebylo to v rychlosti, chyběly náběhy. Na obou stranách byla spousta ztracených míčů. Ač jsme tam měli více ofenzivních hráčů, útočná fáze nám dál vázla, nebyl tam ani moc tlak. Karviná nás i přitlačila a taky mohla skórovat, chvíli jsme se i strachovali o výsledek,“ přiznal potíže v zápase Látal.

Jablonec tak přezimuje v poslední skupině ligové tabulky. „Máme dvacet bodů a budeme se chystat na jaro. Domácí zápasy jsme doteď hráli docela agresivně, ale dnes tomu tak nebylo. Ani jsme nedokázali využít toho, že Karviná měla v nohách středeční zápas v Mladé Boleslavi. Během podzimu jsme se z něčeho vyhrabali. Ustálila se nám základní sestava a od toho bychom se měli odrazit. Klidná zima nás rozhodně nečeká. Nějaké hráče máme vytipované, s někým se asi můžeme rozloučit. Budeme si to ještě vyhodnocovat,“ prozradil Látal po domácí remíze s Karvinou.


Author Jan Bendl
Sdílet článek