Article image

Podzim na Střelnici zakončí sobotní duel s Karvinou

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Karviná
0:0
FORTUNA:LIGA, 19. kolo so 16. 12. 2023, 15:00
Reportáž

Definitivní tečku za ligovým podzimem a rokem 2023 udělá Jablonec tuto sobotu na domácím hřišti. Na Střelnici nám bude soupeřem třináctý celek ligové tabulky z Karviné.

Karvinští fotbalisté začali letošní ligovou sezonu přesvědčivou výhrou 4:1 nad Zlínem, jenže v dalších osmi zápasech získali jediný bod za domácí remízu 1:1 právě s naším Jabloncem. To už ale v hornickém městě docházela tamním funkcionářům trpělivost a sáhli ke změně u kormidla týmu. Po dvou letech a šesti měsících byl povolán zpět do služeb slovenský trenér Jujar Jarábek. „Jako bych se vrátil po týdenní odmlce. Tím, že to tady znám, přicházím jako domům,“ prohlásil šedesátiletý kouč a pokračoval. „Česká liga má vysokou kvalitu, jde dopředu. Našim klukům nevyšel start do ligy. Kádr je tu kvalitní, ale ve hře se dá hodně toho zlepšit,“ konstatoval po návratu do Karviné. Po hráčích požadoval nasazení, agresivitu a aktivní hru. To všechno bylo na hřišti vidět hned v prvním zápase pod jeho vedením. Karviná zvítězila při Jarábkově premiéře 5:2 nad Libercem a vyhrála po dlouhých osmi zápasech. Tým následně získal další tříbodové výhry nad Hradcem Králové a šokoval fotbalovou veřejnost venkovní výhrou 1:0 na půdě Plzně. Jenže od listopadu přišel útlum, Karviná prohrála čtyři zápasy a následně se musela vyrovnat s dvojicí odložených zápasů, kvůli nevyhovujícím terénům. Po nechtěné pauze naskočil Jarábkův tým opět do hry tuto středu v Mladé Boleslavi, kde vedl už o dva góly, ale nakonec se musel spokojit s bodem po remíze 2:2. „Musím chlapcům poděkovat za obětavost. Ten bod je sladkou odměnou a myslím si, že jsme si ho i zasloužili,“ konstatoval Jarábek. Jeho tým necestoval ve středu zpět přes celou republiku, ale povzbuzen středečním bodem se rovnou přesunul k sobotnímu zápasu do Jablonce. „Vracet se do Karviné by bylo dost únavné. Všichni včetně vedení děláme maximum pro bodový zisk i v Jablonci. Odtrénujeme tam, zregenerujeme a připravíme se na Jablonec,“ velí hlavní kouč před posledním zápasem sezony.

Jablonec přišel v posledním kole o šestizápasovou sérii bez porážky, když prohrál na Spartě 0:3 všemi góly z prvního poločasu. Teď se však Látalův celek soustředí na závěrečný duel podzimu. „Víme, že nás čeká houževnatý a silový protivník. Samozřejmě víme, že nás nic lehkého nečeká, protože i zápas v Karviné byl náročný, soupeř má dobré kontry. Myslím si, že typově to bude podobné jako s Teplicemi. Z naší strany hodně o trpělivosti a poctivosti. Karviná měla ve středu výborný vstup do zápasu, dala dvě branky a od toho se odvíjel celý zápas,“ říká před sobotním zápasem trenér Radoslav Látal.

Jablonec s Karvinou zakončí ligový podzim 2023 svým 15. vzájemným zápasem. Paradoxně nejlepším střelcem dosavadních soubojů je osmigólový útočník Doležal, nyní ve službách našeho soupeře z Karviné. Vzájemná bilance odehraných zápasů je nakloněna na stranu Severočechů, kteří zvládli vítězně devět zápasů, tři duely skončily remízou a dvě utkání vyhrála Karviná. Jablonec neprohrál v těchto soubojích rovných pět let. Na začátku letošní sezony v půlce srpna remizoval v Karviné 1:1.

Na sobotní utkání je možný VSTUP už od 20,- Kč! Kdo udělá úspěšnější tečku za ligovým podzimem?


Utkání začíná v sobotu 16. prosince od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Černý Dalibor - Antoníček Petr, Slavíček Lukáš

Delegát: Lhoták Luděk, Farský Tomáš

VAR: Petřík Jan

AVAR: Mokrusch Tomáš


Author Jan Bendl
Sdílet článek