Article image

Sparta nás přehrávala svou kvalitou, soudil Štěpánek

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 18. kolo so 9. 12. 2023, 15:00
Reportáž

Také krajní obránce David Štěpánek se v náročném týdnu potýkal s virózou. Nastoupil ale k oběma zápasům. Na Letné se po prohraném zápase za nic neschovával, podle jeho slov Letenští rozhodli svou kvalitou.

Prakticky po pětadvaceti minutách bylo po zápase. Co se tam stalo?

Kdybychom to věděli, tak už to podruhé neuděláme stejně. Nezačali jsme dobře, Sparta byla jasně lepší. V takových zápasech je to o prvním gólu. Bohužel jsme si to tam nepohlídali, i když si myslím, že tam byl lehkej ofsajd. To prostě rozhodlo a Sparta už pak zápas kontrolovala.

V druhém poločase už jsme byli odvážnější směrem dopředu, ale zakončení opět vázlo.

O poločase jsme si řekli, že budeme bránit až od půlky a budeme chodit do rychlých brejků. Bylo to určitě lepší než v prvním poločase, jenže ty brejky jsme nedotahovali. Všechno to bylo jen po vápno. Pomohla nám červená karta pro Spartu. Pak jsme Spartu trochu zatáhli k vlastní brance. Pološance tam byly, jenže my z toho ani nevystřelíme. Furt jsme to chtěli zakončovat snad až do prázdné branky. Chtěli jsme to dovést až do kuchyně a ani jsme kloudně nevystřelili na bránu.

Byl to náročný týden? V kabině byly problémy s virózou, navíc jste měli v nohách středeční zápas s Teplicemi.

Já sám jsem virózu prodělal před Teplicemi, ale v den středečního zápasu jsem se cítil dobře a nakonec jsem nastoupil. Teď měli virózu i ostatní kluci. Ale myslím si, že na Spartu jsme byli odpočatí. Jestli to bylo znát, to nevím, já osobně jsem se cítil dobře. Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv, Sparta nás přehrála svou kvalitou.

V sobotu nás čeká poslední zápas tohoto roku, proti Karviné půjde o důležité body.

Samozřejmě, že půjdeme za třemi body. V týdnu se na to připravíme. Nic jiného než vítězství nemůžeme brát! Samozřejmě vždycky je to tak, že když se vyhraje poslední zápas, tak pak se v zimní pauze líp pracuje.


Author Jan Bendl
Sdílet článek