Article image

V osmifinále poháru MOL Cup hrajeme ve čtvrtek v Budějovicích

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
1:2
MOL CUP, 4. kolo čt 16. 11. 2023, 17:00
Reportáž

Fotbalový pohár MOL Cup pokračuje osmifinálovými zápasy. Jablonec bude usilovat o postup do jarní části soutěže mezi nejlepších osm celků den před státním svátkem, tedy ve čtvrtek navečer na půdě Českých Budějovic.

Oba prvoligoví soupeři ze severu i jihu Čech zůstávají v lize prozatím za očekáváním. Jablonci patří dvanáctá příčka, Jihočeši jsou po posledním ligovém kole dokonce až poslední. V ligové tabulce je však dělí pouhé tři ligové body.

Pohárovou soutěž načali českobudějovičtí fotbalisté v druhém kole na nedalekém stadionu ve Velkých Hamrech, kde udolali domácí divizní tým až v prodloužení 3:1. V dalším kole si Jihočeši před vlastními fanoušky poradili s druholigovou Chrudimí 2:0. A na postup v domácím prostředí myslí i tentokrát. „Jednoznačně chceme postoupit. Náš případný úspěch by mohl posloužit i k tomu, abychom si zpravili chuť po posledních ligových výsledcích,“ říká trenér Dynama Marek Nikl.

Jablonec začal letošní pohárovou pouť nejdříve hladkou výhrou 5:1 na půdě třetiligové Admiry Praha. V následujícím kole však už měl náš tým namále, na pažitu třetiligových Domažlic remizoval i v prodloužení 1:1 a z postupu se radoval až díky dobře zahraným penaltám. Postup je jasným cílem i našich barev.

Oba týmy na sebe už v letošní sezoně jednou narazily. Na začátku září Jablonec vedl na Střeleckém ostrově v ligovém utkání zásluhou Kratochvíla, jenže náš tým ani proti oslabenému soupeři nakonec nebodoval, obrat na 2:1 pro domácí dokonali Hora a Alli. Který tým bude spokojenější ve čtvrtek navečer a postoupí do jarního čtvrtfinále?


Utkání začíná ve čtvrtek 16. listopadu od 17 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích

Rozhodčí: Pechanec Ondřej - Hrabovský Jakub, Mokrusch Tomáš

Delegát: Lhoták Luděk


Author Jan Bendl
Sdílet článek