Article image

Jakub Martinec: Nemáme ani potřebné štěstí

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
0:1
FORTUNA:LIGA, 12. kolo ne 22. 10. 2023, 18:00
Reportáž

Místo defenzivních povinností dohrával Jakub Martinec zápas s Bohemians na hrotu útoku. Ale ani tento krok nepomoh k prolomení střeleckého trápení a odvrácení domácí porážky.

Po velké převaze přišla mrzutá porážka. Jak jsi ten zápas viděl?

Mrzí to hodně. Byli jsme celý zápas lepší. Soupeř nám vystřelil jednou na bránu a vyhrál 1:0. Těžko se mi to hodnotí, protože takovýto zápas doma musíme zvládat. Tlak tam byl obrovský, šance tam byly, ale prostě jsme to tam nedotlačili. Potřebné štěstí bohužel také nebylo na naší straně.

Herně to nebylo zlé, ale trápí nás především produktivita.

Řekl bych že poslední tři zápasy jsme na tom byli herně docela dobře. Ale když nedáte gól, tak nemůžete vyhrát. Musíme na té produktivitě víc zapracovat a tam být ve vápně asi i víc důraznější.

Jak takové výsledky působí na vaši psychiku?

Za mě je důležité aspoň to, že jsme se zvedli herně. Předtím ty zápasy od nás tak dobrý nebyly. Teď z těch zápasů cítím nějakou větší agresivitu, jakoby za tím víc jdeme. Musíme to zlomit. Vyhráli jsme před dvěma koly, teď můžeme vyhrát v Ostravě. Pojedeme tam s tím, abychom to zase nastartovali.

Dohrával jsi zápas v útoku i pro svoji výšku, tak to bylo připravené?

Byli jsme tak domluvení, kdyby to náhodou hořelo. Máme zraněného i Drchyho (Drchala). Chtěli jsme to na tom hrotě zdvojit, byli jsme na to připraveni. Mrzí mě, že jsme to nezvládli a klukům jsem ani tímto nepomohl a nějaký gól jsme tam nedotlačili.

Vzadu jste se dnes museli obejít bez vykartovaného Hurtada. Ale poradili jste si s tím poměrně slušně.

Hurty (Hurtado) nám ale taky chybí. Je pro nás taky hodně důležitej. Má dobrý osobní souboje. Když hraje vzadu on, tak já se můžu vysouvat výš k té střední linii. Teď to tak bohužel nejde. O to víc to mrzí, že soupeř jednou vystřelí na bránu a veze si tři body.

Jaký byl terén, z tribuny to vypadalo, že už to dost klouzalo.

Oproti předchozím rokům je to o dost lepší. V podstatě celý večer pršelo, bylo to nasáklé. Ale na terén si nemůžeme stěžovat, protože je rekonstrukci ve skvělé kondici.


Author Jan Bendl
Sdílet článek